Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 30.08.2010.

20:55

Red Bull Stratos sistem kamera

Red Bull Stratos misija nam pruža prvi pogled na specijalno napravljen sistem kamera koje će zabeležiti i emitovati stratosfersku misiju Feliksa Baumgartnera.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Detalji koji su objavljeni otkrivaju da će dokumentovanje potencijalno supersoničnog slobodnog pada s ivice svemira biti jedan od najsloženijih elemenata misije.

Međutim, kamere koje će biti postavljene i na kapsuli i na Baumgartnerovom svemirskom odelu poseduju potencijal da pruže perspektivu pada s 36,5 kilometara iznad Zemlje, gotovo iz prve ruke.

Kada je trenutni rekorder Džo Kitindžer skočio s visine od 31 kilometra, a ovog meseca navr[ena je 50. godišnjica, njegov tim je koristio kamere koje su bile zagrevane flašama vruće vode kako bi dokumentovali njegov slobodni pad. Red Bull Stratos će koristiti kamere visoke rezolucije toliko moćne da će biti izazov ohladiti ih u sredini gde je vazduh toliko redak da pojačava njihovu toplotu.

Opširnije možete da pročitate u našoj rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve