Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 19.12.2016.

22:22

Higins izgubio od Fua, pa ga pozvao u svoju kuću

Honkonški igrač snukera Marko Fu odbio je ponudu da proslavi osvajanje Otvorenog prvenstva Škotske u kući finaliste Džona Higinsa.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Higins izgubio od Fua, pa ga pozvao u svoju kuću
Foto: Getty images

Fu je u Glazgovu osvojio Otvoreno prvenstvo Škotske, pošto je u finalu pobedio domaćeg igrača Higinsa sa 9:4.

Fu je do pobede došao pošto je osvojio osam uzastopnih frejmova pri rezultatu 1:4. U Glazgovu Fu nije imao podršku porodice ili prijatelja, pa ga je Higins pozvao u svoju kuću da proslavi titulu.

"Pre početka meča sam ga pozvao na zabavu, bez obzira na rezultat. Ali, on je rekao da mora da se odveze do Londona, odakle je avionom trebalo da otputuje kući. On je jedan od najfinijih igrača na turnirima, pa ne mogu mnogo da budem ljut zbog njegove pobede. Šteta je što niko od porodice i prijatelja nije mogao da ga gleda kako osvaja titulu", rekao je Higins, preneo je BBC.

Fu je osvojio treću titulu koja se boduje za svetsku-rang listu, a prvu od 2013. godine i Australijan opena.

"Morao sam da ustanem u tri ili četiri ujutro i da vozim do Londona pošto sam imao let za Hong Kong i zbog toga sam odbio. Nisam se radovao vožnji, ali tako je ispalo. Tokom meča sam bio malo nervozan jer je Higins imao veliku podršku, ali siguran sam da je on osećao drugačiju vrstu pritiska, zbog prevelikih očekivanja. Ne mogu da verujem da sam pobedio jednog od najboljih igrača na svetu", rekao je Fu.

Ako prođu prvo kolo, Higins i Fu bi mogli da igraju i u četvrtfinalu Mastersa, koji počinje 15. januara u Londonu. Posle pobede u Glazgovu, Fu se sa 14. popeo na osmo mesto na svetskoj rang-listi.

Higins, koji je pokušao da osvoji 29. renking titulu, zadržao je treće mesto. Po broju renking titula, prvi je Stiven Hendri sa 36, a Higins, Roni O'Saliven i Stiv Dejvis imaju po 28.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve