Nil Robertson šampion sveta

Australijanac Nil Robertson postao je posle 30 godina prvi čovek van Velike Britanije koji je osvojio SP u snukeru pobedivši u finalu Grema Dota sa 18-13.

Izvor: B92 Engleska
Podeli

Robertson i Dot su tokom finala u Šefildu, koje je trajalo dva dana, zbog važnosti meča bili daleko od svog maksimuma. Robertson je na kraju došao ipak do svog prvog trofeja u Šefildu, a meč je završen u jedan sat posle ponoći.

Australijanac je tokom celog meča bio u prednosti, ali Škotlanđanin Dot je sve vreme držao priključak, pošto razlika nijednog trenutka nije bila veća od tri frejma. Međutim, u samom finišu epskog duela Robertson je dobio poslednja tri frejma, uključujući i nervozni 29. koji je trajao 50 minuta i koji je verovatno i odlučio pobednika.

Robertson, koji će od naredne godine biti drugi igrač sveta, pobediu je proslavio sa majkom koja je doletela tokom noći iz Australije u Šefild. Poslednji ne britanski igrač koji je osovjio SP bio je Kanađanin Klif Torburn 1980. godine.

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo će ipak ostati u maloj senci skandala najboljeg igrača sveta Džona Higinsa koji je suspendovan zbog nameštanja.

Robertson je za pobedu u finalu nagrađen sa 250 hiljada funti.

Biciklizam

Počinje "Bosna open 2010"

U sredu u Sarajevu počinje 40. međunarodni šahovski turnir ŠK Bosna, koji će prvi put biti otvoren, sa ukupnim nagradnim fondom od 109.800 evra.

Šah utorak 4.05. 18:22 Komentara: 1