Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 18.07.2014.

18:58

Nezadrživom Nibaliju 13. etapa Tura

Biciklista Astane Vinćenco Nibali trijumfovao je na 13. etapi trke Tur d’Frans, vožene od Sent Etjena do Šamruza u vremenu od 197,5 kilometara.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Nibali je kao prvi prošao kroz cilj na prvoj pravoj planinskoj etapi na ovogodišnjem izdanju najprestižnije trke na svetu, koja je u petak ušla u Alpe.

Italijan je imao deset sekundi prednosti u odnosu na Rafala Majke iz Tinkof-Sakso tima i bicikliste Netap-Endure Leopolda Koniga.

Španac Alehandro Valverde, koji brani boje Movistara, završio je etapu kao četvrtoplasirani, sa 50 sekundi zaostatka, i sada je najveći Nibalijev rival u borbi za žutu majicu. Razlog što je Valverde ostao glavni konkurent italijanskog biciklista je to što se Riči Porte iz tima Skaj onesvestio zbog velike vrućine i u cilju je imao devet minuta slabije vreme.

Nibali je očekivano zadržao vođstvo u generalnom plasmanu i sada ima tri i po minuta bolje prolazno vreme od Valverdea, dok je Francuz Roman Barde treći sa skoro četiri i po minuta zaostatka.

U subotu se na Turu vozi 177 kilometara duga etapa od Grenobla do Risula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve