Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 30.06.2011.

23:29

Kontador izviždan pred start “Tura“

Trostruki pobednik trke „Tur d'Frans“ Alberto Kontador izviždan je na prezentaciji timova pred 98. izdanje te trke koje startuje u subotu.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Hiljade gledalaca okupilo se u areni u tematskom parku Puj du Fu i pozdravilo svih preostalih 188 vozača koji će startovati na „Turu“, ali su iskazali svoje nezadovoljstvo kada je red došao na branioca titule.

Kontador je pao na doping testu posle prošlogodišnjeg „Tura“, a potom bio oslobođen optužbi od strane Španske biciklističke federacije. Ipak, on će učestvovati na ovogodišnjem izdanju trke kao vozač Sakso Banka, ali tek čeka odluku Suda za arbitražu u sportu po tom slučaju, a ona bi trebalo da dođe početkom septembra.

Španac je, ipak, uspeo da ignoriše zvižduke i odgovori na pitanja koje mu je postavio voditelj. Zanimljivo je da se u anketi jednog radija u Francuskoj čak 63 odsto ljudi iz te zemlje izjasnilo protiv Kontadorovo učešća na „Turu“-

Uz domaće vozače, najveći aplauz na predstavljanju timova dobio je Endi Šlek, koji je poslednja dva izdanja trke završio kao drugoplasirani, iza Kontadora, i to je prava indikacija ko će imati veću podršku navijača u Francuskoj u naredne tri nedelje.

98. izdanje najprestižnije trke na svetu startuje u subotu u mestu Pasaž du Goa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve