Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 15.02.2011.

19:17

Kontador zvanično oslobođen

Trostruki pobednik trke „Tur d’Frans“ Alberto Kontador zvanično je oslobođen optužbi za doping od strane Španske biciklističke federacije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vladajuće telo španskog biciklizma je prvobitno htelo Kontadora da kazni jednogodišnjom suspenzijom, ali je Španac uputio žalbu na tu odluku.

28-godišnji Španac je bio pod suspenzijom od prošlog avgusta pošto je bio pozitivan na veoma malu količinu klenbuterola tokom prošlogodišnjeg „Tura“, na kom je i trijumfovao.

Dobili smo potvrdu da je istraga završena i da Alberto može ponovo da se takmiči. Pravda je zadovoljena. Međunarodna biciklistička federacija (UCI) će sada prostudirati odluku, a što se naše strane tiče, mi nemamo na šta da se žalimo. Nadamo se da se UCI neće žaliti“, rekao je Kontadorov advokat Endi Ramos, koji je dodao da je njegov klijent veoma zadovoljan presudom.

Kontadorov slučaj se sada vraća Međunarodnoj biciklističkoj federaciji i Svetskoj anti-doping agenciji, koje imaju mesec dana da odluče da li će ga predati Sudu za arbitražu u sportu, ako se ne slažu sa odlukom Španske biciklističke federacije.

U međuvremenu, Kontador će moći da se vrati takmičenjima i verovatno će braniti titulu na “Trci oko Algarvea” u Portugalu, koja počinje u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu