Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 03.10.2010.

12:46

Tor Hushovd svetski prvak

Norveški biciklista Tor Hushovd osvojio je titulu svetskog prvaka na 77. UCI Svetskom prvenstvu u Džilongu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Hushovd je trijumfovao u sprintu ispred Danca Matija Breshela, dok je Australijanac Alan Dejvis osvojio bronzu.

Italijan Filipo Pocato, koji je pobedio na 130km dugom zagrevanju na Klasiku u Buninjongu blizu Melburna u prošlu nedelju, ostao je bez medalje, dok je trostruki šampion Oskar Freire iz Španije bio tek šesti.

Staza je bila duga 262,7km, uključujući i transfer od 88km od Melburna, pre nego što je voženo 11 krugova dužine 15.9km na Džilongu, uz dva veoma teška uspona.

Srpski biciklista Žolt Der član profi tima Partizan Srbija zauzeo je 99. mesto, pošto je kroz cilj prošao sa 22 minuta i 50 sekundi zaostatka u odnosu na Tora Husovda. Drugi srpski reprezentativac Esad Hasanović odustao je posle 150 kilometra.

"Trka je bila surova, 99 vozača je završilo, a čak 75 je odustalo", rekao je selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić.

"Der je dobo vozio, samo je u jednom trenutku imao krizu i to ga je koštalo jer je otpao od grupe pošto su, pre svih Španci, strahovito pojačali tempo. Vozio je tri - četiri kruga sam, borio se koliko je mogao. Da nije bilo tog trenutka slabosti, bio bi znato bolje rangiran iako su, posle glavne grupe, biciklisti na cilj dolazili u malim grupicama", dodao je Čubrić.

Ukupan bilans srpskih biciklista na SP može da dobije prelaznu ocenu - Hasanović je hronometra za elitu završio na 40. mestu, dok je u trci za vozače do 23 godine mladi Jovan Zekavica stigao 87.

Plasman:

1. Tor Hushovd (Norveška)
2. Mati Breshel (Danska)
3. Alan Dejvis (Australija)
4. Filipo Pocato (Italija)
5. Greg Van Vaermet (Belgija)
6. Oskar Freire (Španija)
7. Aleksandar Kolobnjev (Rusija)
8. Asan Bazajev (Kazahstan)
9. Jukija Araširo (Japan)
10. Roman Feilju (Francuska)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve