Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 05.06.2010.

21:11

Trijumf Sobala i Bogdanovića

Belorus Jevgenij Sobal član tima Partizan Srbija u kategoriji elita i junior Železničara Marko Bogdanović pobednici su trke „Olimpijski trofej Svetomir Đukić“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Trka je vožena na stazi od Beograd do Kosjerića u organizaciji kluba Bajk Crvena zvezda i Opštine Kosjerić, uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije.

Učesnike je sve vreme pratila kiša i Sobal je na cilju u Kosjeriću kod olimpijske spomen česme zabeležio vreme od 3:07.48 časova.

Sobal je u cilju bio bolji od timskog kolege Žolta Dera i Dragana Spasića iz niškog Železničara, dok je četvrti sa 13.2 minuta zaostatka sam stigao Esad Hasanović koji je bio u vodećem kvartetu, ali je u finišu pao i zaostao.

Bogdanović je stazu prešao za 3:21.20 časova, u istom vremenu na drugoj poziciji stigao je Miloš Stojanović iz kraljevačkog Metalca, dok je treći trku završio Stefan Ivković iz Bajk Crvene zvezde sa za 1.54 minuta slabijim vremenom.

Venac na spomen ploču na hotelu „Moskva“ gde je, na upravo incijativu Svetomira Đukića, 1910. godine osnovan Srpski olimpijski klub, položili su pre starta mladi biciklisti Stefan Ivković iz Bajk Crvene zvezde i Đorđe Stevanović iz Železničara MBN iz Niša U njihovoj pratnju bili su član Predsedništva Olimpijskog komiteta Srbije, proslavljeni košarakaš, Žarko Paspalj i sin Svetomira Đukića, dr Dušan Đukić.

Jovanović tri puta u vremenu pobednika

Srpski profesionalac u praškoj Sparti Nebojša Jovanović beleži odlične rezultate na trci „Velika nagrada Ringerike“ u Norveškoj.

Na prve tri etapi Jovanović je svaki put stigao na cilj u vremenu pobednika i trenutno je 35. u generalnom plasmanu sa 20 sekundi zaostatka. U plasmanu vodi Šveđanin Aleksandar Veterhal, koji je pobedio u prvoj etapi i obukao žutu majicu.

Jovanović je u prvoj etapi bio na 57. mestu u vremenu pobednika, u drugoj je stigao 72. u vremenu prvoplasiranog Australijaca Mateuvsa, dok je u trećoj, najdužoj, od 200 kilometra, ponovo pobedio Mateuvs, a Jovanović je bio 38. u sprintu velike grupe u vremenu pobednika.

Gabor Kasa 18. u Kanadi

Srpski reprezentativac Gabor Kasa, član ekipe trening centra UCI, trenuto je 18. u generalnom plasmanu na trci Kupa nacija za vozače do 23 godine „Velika nagrada Sužene“ u Kanadi, sa 1.42 minuta slabijim vremenom od vlasnika žute majice svog timskog kolege Danijela Teklehajmanota iz Eritreje.

Slovenac Mazgec na na drugom mestu ima za 12 sekundi slabije vreme, a Kazahstanac Kamišev na trećem je ima zaostatak od 21 sekunde.

U prvoj etapi pobedio je Danas Lander, a Kasa je bio 60. u vremenu pobednika. U drugoj etapi slavio je Teklahajmanot i obukao žutu majicu, dok je Kasa na cilj stigao 16. sa za 1.27 minuta slabijim vremenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu