Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 11.04.2010.

10:49

Biciklisti uspešni u Mađarskoj

Srpski biciklisti iz profi tima „Partizan Srbija“ zauzeli su drugo, treće i sedmo mesto na trci „Čepel kup“ u Mađarskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bickilista Partizana, 27-godišnji Žolt Der je zauzeo drugo mesto, Esad Hasanović je bio treći a Ivan Stević se našao na sedmoj poziciji trke „Čepel kup“, koja se nalazi u nacionalnom kalendaru, na stazi udaljenoj oko 20 kilometara od glavnog grada Mađarske, Budimpešte. Pobeda je pripala domaćem takmičaru Ridi Kadoru koji vozi za „P Nivo Betoneskres“ iz Budimpešte.

Bilo je veoma teško, sve vreme trke od blizu 140 km tukao nas je jak vetar, bilo je i hladno i sreća što nije pala i kiša“, rekao je Ivan Stević posle trke.

Na teškoj stazi, održana je i trka za masterse. Učestvovao je predsednik Partizana Miroslav Uskoković, ali je odustao.

Đurđić sedmi u Grčkoj

Reprezentativac na planinskom biciklu iz kragujevačkog Radničkog Bojan Đurđić, osvojio je sedmo mesto na trci u Grčkoj u blizini Atine u jakoj konkurenciji.

Drugi srpski biciklista Ivan Tomić iz beogradskog Progresiva plasirao se na 14. mesto, dok je mladi Aleksa Marić iz Crvene zvezde morao da odustane jer mu je pukao lanac.

Đurđić nije uspeo da upiše nove svetske bodove, pošto su u ovoj tri prvih pet dobijali poene za svetsku rang listu. Krajem prošlog meseca bio je četvrti, takođe na trci u Grčkoj, i osvojio je 12 poena za rang listu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve