Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 10.10.2009.

17:43

Nišlije čekaju domaću elitu

Niški klub Železničar MBN organizovaće u nedelju 11. oktobra 35. ’Veliku nagradu Niša’, koja će se voziti i kao 6. ’Memorijal Tome Blagojevića’.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na trci dugoj 36 kilometra učestvovaće kadeti i mlađi kadeti, dok će juniori i elita voziti na kružnoj stazi od 90 kilomtera. Start prve trke je u 11 časova kod kasarne ’Mija Stanimirović’, gde će biti i cilj.

"Očekujem lep odziv i dobre trke. Trke se boduju za ’Biciklističku ligu Srbije’, koja ulazi u završnicu jer su ostale još dve trke i svaki poen je važan za konačan uspeh u ovom najelitnijem srpskom nadmetanju", rekao je šef stručnog štaba niškog Železničara MBN Miroljub Krstić.

U plasmanu za elitu vodi Ivan Stević iz Partizana, koji je zabeležio dve pobede, dva druga i jedno treć mesto u sedam trka Lige Srbije. Prate ga Dragan Spasić iz niškog Železničara MBN, Dejan Vidaković iz apatinskog Asa i Aleksandar Dukić iz Železničara MB koji je i prvi u bodovanju vozača do 23 godine.

U konkurenciji dama vodi Jovana Krtinić iz apatinskog Asa koja je pobedila u svih pet trka i skoro obezbedila titulu. Na drugom i trećem mestu su Dragana Kovačević iz Avale i Zorica Milićević Antić iz valjevskog ’Bobe’.

O juniorskoj tituli odlučivaće vozači Partizana koje drže prva tri mesta: Nikola Stefanović, Nikola Kozomara i Dejan Marić, a iz prikrajka vreba Čačanin Jovan Zekavic na četvrtoj poziciji. Stefanović je u devet trka imao četiri pobede...

Kadetsku listu najboljih predvodi Lazar Jovanović iz Borca, koji ima tri pobede u deset trka. Đorđe Stevanović (Železničar MBN ) je drugi, Uroš Jovanović i Aleksa Veličković iz aranđelovačke Šumadije su drugi i treći.

Luka Samardžić, mlađi kadet Borca sa tri pobede u devet trka vodi, uz točak su mu Stefan Filipović i Darko Devegdžić iz kraljevčakog Metalca, šansu traži i Nišlija Miloš Kostov na četvrtom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve