Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 01.06.2008.

19:05

Alberto Kontador osvojio Điro

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španac Alberto Kontador pobednik je 91. biciklističke trke Điro d'Italija. Član ekipe Astana tako je spojio trijumfe na dve najveće svetske trke, jer je prošlog leta bio najbolji na Tur d'Fransu. Uprkos velikom pritisku italijanskih vozača u poslednjim etapama Kontador je postao prvi stranac koji je posle 12 godina osvojio Điro. On je drugi Španac koji je bio najbrži oko Italije, posle velikog Migela Induraina, i prvi biciklista posle njega koji je posle žute majice sa Tura osvojio ružičastu majicu šampiona Đira.

U poslednjoj, 21. etapi trke, koja je vožena na individualni hronometar od Čezana Maderna do Milana (28 i po kilometara) najbrži je bio Marko Pinoti, sedam sekundi ispred Nemca Tonija Marina i 10 sekundi brži od Rusa Ignatjeva. To je šesta etapna pobeda u karijeri za Pinotija, koji je prošle godine četiri dana nosio ružičastu majicu najbržeg na Điru.

U generalnom plasmanu drugo mesto osvojio je Rikardo Riko, koji je pre poslednje etape zaostajao samo četiri sekunde, ali je u vožnji na hronometar njegov zaostatak porastao na minut i 57.

Treću poziciju izborio je Marcio Bruzagin (+2,54), četvrti je Franko Pelicoti (+2,56), a petu poziciju osvojio je Denis Menčov iz Rusije, sa 3 minuta i 37 sekundi zaostatka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve