Nova vest
Odbojka

Subota, 21.04.2018.

21:28

Grbić okupio 'Orlove' pred Ligu nacija

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Kovilovu kod Beograda na pripremama za Ligu nacija.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Grbić okupio 'Orlove' pred Ligu nacija
Getty Images

Kako je saopštio Odbojkaški savez, selektor Nikola Grbić pozvao je 32 igrača, ali su njegovi pomoćnici Nedžad Osmankač i Duško Nikolić na današnjoj prozivci imali 14 igrača.

Na Grbićevom spisku su tehničari: Andrija Vilimanović i Vuk Todorović.

Korektori: Dušan Petković, Irfan Hamzagić, Aleksandar Gmitrović i Božidar Vučićević.

Libero: Predrag Jevtić. Blokeri: Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović, Stevan Simić i Aleksa Polomac. Primači: Miran Kujundžić, David Mehić i Pavle Perić. Novo ime na spisku je Vuk Todorović, tehničar Vojvodine, koga je Grbić pozvao na pripreme pošto je Aleksa Batak na prirpemama juniora.

Odbojkaši Srbije odigraće prvi meč u premijernom izdanju Lige nacija protiv Brazila u novoj Hali sportova u Kraljevu, u petak, 25. maja od 20 časova u prvom kolu četvrte grupe prvog vikenda. U drugom kolu, u subotu Srbija će od 19 časova igrati protiv Nemačke, a u poslednjem kolu, u nedelju protiv Italije od 19 časova.

Sve utakmice Lige nacija u konkurenciji odbojkaša igraće se od petka do nedelje.

U sklopu drugog vikenda, od 1. do 3. juna, Srbija će gostovati u Areni Armejec u Sofiji u petoj grupi, a rivali će joj, pored domaćina, biti Rusija i Australija.

Treći vikend odigraće se od 8. do 10. juna, a Srbija će igrati u 12. grupi, u Eks-an-Provansu u Francuskoj, s domaćinom, Argentinom i Korejom.

Od 15. do 17. juna, Srbija će u sklopu četvrtog vikenda igrati u Sirs Centru u Hofman istejtsu u SAD, a rivali će joj biti domaći, Iran i Poljska.

Poslednji, peti vikend, na programu je od 22. do 24. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Đijangmenu u Kini, s domaćinom, Japanom i Kanadom.

Finalni turnir odigraće se od 4. do 8. jula na fudbalskom stadionu "Pjer Moroa" u Lilu, u Francuskoj.

Pored Francuske, plasman na finalni turnir će izboriti pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve