Japanci navijali za Srpkinje – u Japanu (FOTO)

Žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije bodrilo je u Sendaiju 45 navijača iz Hofua predvođeni Tadašijem Nagaijem, u pobedi nad Japanom na Gran priju.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Povezane vesti:
* Gran pri: Prva pobeda Srpkinja u Japanu
* Terzić: Protiv Tajlanda moramo bolje servirati

Tadaši Nagai je nekadašnji ambasador Japana u Srbiji, počasni građanin Beograda, nosilac ordena jugoslovenske zvezde II stepena, dobitnik Zlatne plakete Odbojkaškog saveza Srbije i predsednik Društva Japan – Srbija.

"Prešli smo 1.300 kilometara, prvo avionom do Tokija, pa vozom. Svi smo navijali za Srbiju jer smo njeni domaćini. To je malo komplikovano, ali rešili smo da navijamo za Srbiju i drago nam je što je Srbija pobedila", rekao je Nagai posle utakmice.

Navijači su nosili majice na kojima je pisalo "Napred Srbija", tokom utakmice u kojoj je Srbija u tri seta pobedila domaćina Japan u drugoj utakmici drugog vikenda Gran prija.

Predsednik OSS Zoran Gajić i generalni sekretar Ivan Knežević posetiće Hofu 15-19. jula na poziv gradonačelnika Masata Macure.

Oni će će potpisati ugovor o saradnji, po kome će Hofu uoči Olimpijskih igara 2020. godine u Tokiju ugostiti žensku i mušku odbojkašku reprezentaciju Srbije, uz odobrenje i podršku Vlade Japana.