Nova vest
Odbojka

Subota, 27.06.2015.

19:46

Atanasijević: Cilj medalja, verujem u tim

Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević rekao je za B92 da je cilj reprezentacije osvajanje medalje na Završnom turniru Svetske lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
fivb.org

Srbija je u petak pobedila Italiju u Novom Sadu i tako se plasirala u Rio, a u nedelju od 20 časova u Beogradu izabranike Nikole Grbića čeka još jedan meč sa istim timom.

Završni turnir Svetske lige održava se od 15. do 19. jula u Brazilu. Poslednjeg vikenda Srbija će gostovati Australiji od trećeg do petog jula.

"Veliko je zadovoljstvo posle pet godina se naći na finalnom turniru, to je jako dug period jer mi smo jedna od najjačih reprezentacija na svetu, pa to u najmanju ruku nije normalno. Uspeli smo da sa novim selektorom dođemo do Fajnal siksa, siguran sam da ovde nije kraj. Imamo još tri utakmice do kraja prvog dela Svetske lige, novom pobedom protiv Italije bismo obezbedili drugo mesto u grupi, to bi nam mnogo značilo, jer bi se na taj način dobili lakši protivnici. Nadamo se i cilj nam je osvajanje medalje. Razmišljamo o narednom meču, Svetsku ligu u Srbiji želimo da zvaršimo pobedom i kasnije igramo rasterećenije."

Po završetku Svetske lige sledi Evropsko prvenstvo koje se održava u Bugarskoj i Italiji od devetog do 18. oktobra, a Srbija je u grupi D sa Rusijom, Slovačkom i Finskom, a mečeve grupne faze igraće u Italiji.

"Prethodnih godina smo Svetsku ligu gledali kao pripremu za to durgo takmičenje, mislim da bi ove godine trebalo da je gledamo kao takmičenje koje treba da igramo što bolje, da dođemo do visokog plasmana. Posle imamo mesec dana pauze do priprema za Evropsko prvenstvo. Ranijih godina to nije bio slučaj, Svetska liga se nadovezivala na to drugo tamičenje, Evropsko ili Svetsko. Evropsko prvenstvo je centralni događaj ove godine, imamo tešku grupu, ali sjajnu ekipu i sjajnog trenera, odlično radimo i zaista verujem u ovaj tim."

Atanasijević smatra da ekipa igra sve bolje iz meča u meč i da postoji još dosta prostora za napredak.

"Igramo sve bolje iz meča u meč, lepo je videti da nas ljudi podržavaju, da su tribine ispunjene. Mislim da možemo još dosta da napredujemo. Nismo imali mnogo vremena za pripreme. Ja sam imao čast da sa Nikolom radim i u klubu tako da neke njegove ideje znam. On tek treba da prenese određene detalje na igrače, a pravi napredak reprezentacije ćemo videti tek uoči kontinentalnog takmičenja", rekao je Atanasijević za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve