Nova vest
Odbojka

Utorak, 03.02.2015.

20:20

Atanasijević: Sa Grbićem do medalja

Korektor reprezentacije Srbije Aleksandar Atanasijević rekao je za B92 da oseća veliku čast zato što je Nikola Grbić postavljen za novog selektora odbojkaša.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
fivb.org

Grbić je na mestu selektora zamenio Igora Kolakovića, koji je podneo ostavku posle prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, i to pošto je pre nešto više od pola godine započeo trenersku karijeru.

Velika je čast što je Nikola izabran za selektora. Dugo je igrao za reprezentaciju, dobro zna kako sve funkcioniše unutar nje. Osvojio je toliko medalja i možda upravo to njegovo iskustvo može da nam pomogne da i mi nastavimo putem kojim je njegova generacija išla”, rekao je Atanasijević za B92.

Grbić je trenersku karijeru započeo na klupi Peruđe, čije boje Atanasijević brani već drugu sezonu, što znači da će sarađivati na dva fronta.

Radim sa njim u klubu i mogu da kažem da vodi računa o svakom detalju, a baš detalji su ono što danas odlučuje u odbojci. Način na koji sprema utakmice i vodi ih je na stvarno visokom nivou i nadam se da će to preneti u reprezentaciju i da ćemo zajedno nastaviti da osvajamo medalje”, naglasio je Atanasijević.

Atanasijević je za kraj ponovio da za sve igrače predstavlja zadovoljstvo to što će raditi sa Grbićem, koji je bez sumnje jedan od najboljih odbojkaša u istoriji.

Svi mi igrači ga poštujemo, jednostavno, ličnost kao što je Nikola Grbić mora da se poštuje. Čast i zadovoljstvo je što će nam biti selektor”, istakao je Atanasijević.

Grbića prvi izazovi sa reprezentacijom očekuju u Svetskoj ligi, a ove godine srpske odbojkaše čeka i Evropske igre u Azerbejdžanu i Evropsko prvenstvo u Bugarskoj i Italiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve