Nova vest
Odbojka

Nedelja, 14.09.2014.

17:09

Poraz Srbije od Irana za kraj SP

Srpski odbojkaši porazom su završili takmičenje na Svetskom prvenstvu u Poljskoj, pošto su u poslednjem kolu druge faze izgubili od Irana sa 3:1 u Lođu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Izabranici Slobodana Bobe Kovača su do trijumfa nad našim timom došli sa 27:25, 21:25, 25:22, 25:18.

Naš tim je još pre poslednjeg kola izgubio šansu za plasman u sledeću fazu, dok je Iran pobedom ostao u konkurenciji a medalje, pošto su Sjedinjene Države iznenađujuće izgubile od Argentine sa 3:2.

Reprezentacija Srbije je Iranu pružila najveći otpor u prva dva seta, ali potom nije imala rešenje za veoma raspoložene Kovačeve izabranike. Na kraju je tim Igora Kolakovića planetarni šampionat završio sa skorom od pet pobeda i četiri poraza.

Tok meča:

Od početka meča, reprezentacije Srbije i Irana su vodile veliku borbu. Nijedna ekipa nije uspela da ostvari ubedljiviju prednost, pa je tako set rešen na razliku. Iranci su bili bolje koncentrisani u samom finišu i zasluženo su osvojili prvi set sa 27:25.

Naši odbojkaši su u nastavku zaigrali nešto sigurnije. Na početku seta se igralo poen za poen, ali su ubrzo 'orlovi' uspeli da se odvoje na plus dva i tu prednost su sigurno održavali. Kada se lomio set bili su sigurni i zasluženo su došli do izjednačenja sa 25:21.

Duža pauza između drugog i trećeg seta evidentno je koristila Irancima, koji su odmah poveli 3:0. Naš tim se probudio, izazivao Irance do prvog tehničkog tajm-auta, ali su tada Kovačevi izabranici preuzeli incijativu. Uspeli su se odvoje, drže set u rukama i rutinski ga privedu kraju za 25:22.

U četvrtom setu, Iranci su od starta krenuli agresivno i brzo su došli do velike prednosti. Na prvom tehničkom tajm-autu imali su 8:2, a to vođstvo su zadržali do kraja meča. Iako su prve dve meč lopte naši odbojkaši odbranili, treću nisu, i Iran je proslavio zaslužen trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu