Nova vest
Odbojka

Subota, 14.06.2014.

04:23

Prvi poraz Srbije u Svetskoj ligi

Odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz u ovogodišnjoj Svetskoj ligi, pošto je od nje bila bolja selekcija Sjedinjenih država.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Srbija je posle četiri uvodna trijumfa prvi put poražena i to maksimalnim rezultatom, po setovima 30:28, 25:20, 25:16.

Ovim neuspehom naš nacionalni tim pao je na drugo mesto grupe B sa četiri pobede i porazom, dok SAD ima maksimalan učinak iz isto toliko mečeva.

Utakmica odigrana u Vašingtonu imala je humani karakter, pošto je dolar od svake ulaznice doniran za pomoć postradalima u poplavama koje su nedavno pogodile Srbiju.

Isto će biti i u revanšu, koji je na pogramu između subote i nedelje od dva sata posle ponoći po našem vremenu.

SAD je do trijumfa predvodio fenomenalni Metju Anderson sa čak 15 poena, dok ga je odlično pratio Tejlor sa 15.

Među 'Orlovima' očekivano je najbolji bio Aleksandar Atanasijević sa 13 poena, a braća Kovačević su zbirno poentirali 17 puta.

Ključni trenutak meča definitivno je završnica prvog seta, u kom su izabranici selektora Igora Kolakovića imali i set loptu. Ipak, Amerikanci su taj deo igre dobili sa 30:28 i napravili dobru osnovu za nastavak susreta.

Usledio je furiozan početak drugog seta, ali se Srbija vratila od 19:10 do poena zaostatka. To je bio poslednji nalet naših igrača, domaći su uzeli pet poena i poveli sa 2-0 u setovima, da bi treći dobili još ubedljivije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu