Nova vest
Odbojka

Subota, 17.09.2011.

14:51

Boričić prvi potpredsednik CEV

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić izabran je na kongresu Evropske odbojkaške federacije u Beču za prvog potpredsednika te organizacije.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Za predsednika CEV ponovo je izabran Andre Mejer, koji će sledeće godine biti kandidat CEV na izborima za predsednika Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

Ukoliko Mejer postane prvi čovek FIVB, njegovo mesto trebalo bi da preuzme Boričić kao prvi potpredsednik CEV.

Ovo je priznanje za sve što smo uradili u poslednje četiri godine, za sve sjajne rezultate u različitim kategorijama. Ne bi bilo rezultata da ne funkcionišemo kao familija. Sledeće godine su izbori u FIVB, a naš kandidat će biti Mejer. Ipak, sačekaćemo to glasanje, jer dok se ne održe izbori nikad ne znate na čemu ste”, rekao je Boričić posle kongresa CEV.

Generalni sekretar OSS Slobodan Milošević rekao je da je Srbija izborim Boričića izborila prvu važnu pobedu u Beču.

Ovo ja naša prva pobeda, a nadam se da ćemo drugu izboriti popodne na terenu protiv Rusije. Ako Boričić sledeće godine postane predsednik CEV, to će biti velika stvar ne samo za odbojku, već i za ceo srpski sport”, rekao je Milošević.

Reprezentacija Srbije igra protiv Rusije od 18 časova u polufinalu Evropskog prvenstva u Beču. Tri sata ranije sastaju se Poljska i Italija.

Finalni meč i utakmica za treće mesto igraju se u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve