Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 09.08.2010.

18:07

Odbojkaši Vojvodine počeli pripreme

Odbojkaši NIS Vojvodine počeli su pripreme za sezonu 2010/2011 u kojoj ih očekuje borba na tri fronta - Prvenstvu Srbije, Kupu Srbije i CEV kupu.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Novosađani će u narednih mesec do mesec i po dana moći će da računaju da sedmoricu igrača od kojih će većina biti u prvom timu, kao i na petoricu mladih talentovanih odbojkaša, kojima će pripreme mnogo značiti za dalji napredak i ulazak u pri tim.

U timu, za sada, zbog reprezentativnih obaveza neće biti nekoliko juniora i jedan senior. Na prvom sastanku se pojavio i juniorski reprezentativac Nikole Jovovića (iako nije imao obavezu), koji je u nedelju, u Makedoniji, igrao finale Balkanijade i sa srpskom selekcijom osvojio zlato, kao i još jedno u nizu pojedinačnih priznanja za najboljeg tehničara.

Šef stručnog štaba Nikola Salatić istakao je da je šteta što ekipa neće biti kompletna neko vreme, ali je dodao da to sigurno neće ugroziti predstojeću sezonu.

Sedmorica igrača od kojih očekujemo da igraju za prvi tim podneće i najveći teret na pripremama. Od njih očekujemo najveću ozbiljnost i predanost, ali isto tako verujemo da će petorica mlađih maksimalno iskoristiti šansu za napredak i nametnuti se. Krenućemo lagano u Novom Sadu, a žestoki rad sledi na Kopaoniku, gde ćemo odraditi bazični deo. Akcenat ćemo staviti na snagu i fizičku pripremu, ali ćemo takođe raditi i na tehnici i taktici. Kada budemo krenuli s odigravanjem utakmica, počećemo polako i da se kompletiramo, a poslednji će nam se priključiti Borislav Petrović", rekao je Salatić.

"Očekujem da ćemo mnogo dobiti i na boljoj pripremi utakmica, jer nam se vratio skaut Nedžad Osmankač. Možda je sada još rano pričati o ambicijama, ali opšte je poznato da se to u taboru Vojvodine ne menja, bez obzira na sastav tima. Opet ćemo imati mladu ekipu, ali s tim da je nekolicina igrača minule sezone stekla potrebno iskustvo i pokazala zavidan potencijal. Takođe, mnogo će nam značiti povratak primača Nenada Simeunovića. Kapiten Miloš Vemić nam je otišao, novog još nismo izabrali, a sasvim je moguće da ćemo tu odluku uskoro doneti glasanjem“, zaključio je on.

Ekipa će na Kopaoniku boraviti od 15. do 28. avgusta. Po povratku u Novi Sad tim će početi sa odigravanjem utakmica, a prvi sparing partner biće seniorska reprezentacija Norveške, koju će Vojvodina ugostiti početkom septembra. Za sada su u planu i utakmice sa Spartakom iz Ljiga. Od 17. do 26. septembra Novosađani će u biti gosti ruskog Urala i srpskog stručnjaka Zorana Gajića. Novosađani će sa domaćinom odigrati tri meča zatvorenog tipa, a nakon toga učestvovati i na turniru.

Od 14. do 16. oktobra NIS Vojvodina će biti organizator internacionalnog turnira “Memorijal Žarka Petrovića”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve