Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 26.07.2010.

01:47

Bronza za Srbiju u Svetskoj ligi

Podmlađena muška odbojkaška reprezentacija Srbije napravila je fantastičan uspeh osvajanjem bronzane medalje u Svetskoj ligi.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Srbija je u Kordobi, u meču za treće mesto na Finalnom turniru Svetske lige 2010, savladala Kubu sa 3:2, po setovima 28:30, 25:20, 22:25, 25:22 i 15:12.

Bila je to fanatstična utakmica, u kojoj su izabranici Igora Kolakovića uspeli da anuliraju dvostruku prednost Kube, od 1:0 i 2:1 u setovima i da, mimo svih očekivanja, stignu do pobedničkog postolja u ovogodišnjoj Svetskoj ligi.

Izvanredan uspeh su napravili mladi igrači Srbije i zato svi, zajedno sa stručnim štabom, zaslužuju sve čestitke za postignuti rezultat.

U prvom setu je Srbije nekoliko puta imala prednost od tri poena, ali je svaki put Kuba stizala tu razliku. Imali smo tri set lopte koje nismo iskoristili, a Kubanci su realizovali svoju četvrtu za vođstvo od 1:0.

U drugom setu Srbija je od početka zaigrala agresivnije i naročito u finišu sigurnom igrom stigla do izjednačenja. U trećem setu, izabranici Igora Kolakovića su, posle početnog perioda izjedanačene igre, bili u rezultatskom minusu. Jurili su prednost i uspeli da izjednače na 21:21, ali je završnica pripala Kubi, koja je tako povela sa 2:1 u setovima.

Četvrti set je počeo izjednačenom borbom, a od drugog tehničkog odmora se nastavio sa prednošću Srbije. Uspeli su plavi da povećaju razliku i sigurnom igrom stignu do izjednačenja na 2:2.

Od početka odlučujućeg seta igralo se poen za poen, s tim što je Srbija povela, a Kuba preokrenula rezultat, da bi se na promenu strana ipak otišlo sa poenom prednosti za Srbiju. Natavio je Stanković sa odličnim servisima, Podraščanin sa blokovima, a Kovačević sa egzekucijom i vrlo brzo je bilo 12:7, odnosno 13:8 za Srbiju. Vratili su se Kubanci na servis Leala i smanjili na 13:11, ali je finiš pripao Srbiji, koja je tako posle 111 minuta igre osvojila sedmu medalju u Svetskoj ligi.

Srpski odbojkaši se iz Kordobe vraćaju u utorak u 23:30 časova, preko Buenos Airesa i Frankfurta.

Srbija: N. Kovačević (25), Janić (12), Petković (1), Terzić, Stanković (12), Nikić, Mitić (1), Dokić, Starović (21), Petrović, Podraščanin (18), Rosić.

Kuba: Leon (20), Leiva, Leal (17), Gutijeres, Kameho (8), Sepeda, Bel, Simon (12), Jeresuelo (4), Mesa, Dijas, Ernandes (16).

Finale Svetske lige u kome se sastaju selekcije Brazila i Rusije na programu je od dva časa ujutru po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu