Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 17.05.2010.

18:40

Odbojkašice počele pripreme za EL

Ženska reprezentacija Srbije okupljanjem u beogradskom hotelu „M“ počela je pripreme za drugo izdanje Evropske ligu

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Na prozivci se Zoranu Terziću se javilo 16 igračica, a reprezentacija bi trebalo uskoro da bude kompletirana.

Suzana Ćebić će se, zbog smrtnog slučaja u porodici, krajem nedelje priključiti pripremama. Dragana Marinković će to učiniti po završetku finalne serije plej ofa u Italija, dok se Kristina Češljar nije odazvala pozivu zbog obaveza na fakultetu, a dolazak Sanje Starović se očekuje u toku dana.

Pre početka Evropske lige planirano je odigravanje dve prijateljske utakmice protiv Perua u Beogradu, a tačni termini će naknadno biti saopšteni.

Odbojkašice Srbije, pobednice premijernog izdanja Evropske lige, u ovogodišnjem takmičenju će igrati u A grupi sa Bugarskom, Rumunijom i Velikom Britanijom. Srbija će tim reprezentacijama biti domaćin u Kladovu, Smederevu i Subotici.

Seniorke Srbije će u okviru prvog vikenda, 11. i 12. juna, ugostiti Veliku Britaniju u Kladovu, tokom drugog vikenda, 19. i 20. juna, Rumunija će gostovati u Smederevu, a u okviru trećeg vikenda, 25. i 26. juna, Srbija će dočekati Bugarsku u Subotici.

Potom slede gostovanja u Šefildu, u Velikoj Britaniji, 3. i 4. jula), u Konstanci, u Rumuniji, 9. i 10. jula, i u Gabrovu, u Bugarskoj, 17. i 18. jula.

Finalni turnir Evropske lige odigraće se 24. i 25. jula u Turskoj.

Na spisku Zorana Terzića nalaze se:
tehničari: Maja Ognjenović (Ezačibaši Zenitva Istanbul, Turska), Bojana Živković (Crvena zvezda) i Kristina Češljar (Spartak).
korektori: Ivana Đerisilo (Galatasaraj Istanbul, Turska), Jovana Brakočević (Koneljano, Italija) i Sanja Starović (Rabita Baku, Azerbejdžan).
libera: Suzana Ćebić (Metal Galaci, Rumunija) i Silvija Popović (Rabita Baku, Azerbejdžan).
blokeri: Nataša Krsmanović (Galatasaraj Istanbul, Turska), Stefana Veljković (Crvena zvezda), Milena Rašić (Dinamo), Dragana Marinković (Skavolini Pezaro, Italija) i Nađa Ninković (Crvena zvezda).
primači: Jelena Nikolić (Vakifbank Guneš Istanbul, Turska), Brižitka Molnar (Panatinaikos Atina, Grčka), Jovana Vesović (Volero Cirih, Švajcarska), Jasna Majstorović (Bešiktaš Istanbul, Turska), Sara Klisura (Spartak), Amadea Duraković (Kan, Francuska) i Ana Bjelica (Crvena zvezda).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve