Nova vest
Odbojka

Sreda, 14.04.2010.

22:14

Odbojkašice Zvezde povele 1:0

Odbojkašice Crvene zvezde pobedile su ekipu subotičkog Spartaka rezultatom 3:1 (21:25, 25:14, 25:17, 25:12) u prvoj utakmica finala plej-ofa.

Izvor: Uroš Ž.

Autor:Uroš Ž.

Default images

Crvena zvezda je relativno lako došla do prvog trijumfa protiv Spartaka. Pred svojim navijačima "crveno-bele" su izgubile prvi set, ali su potom lako došle do preokreta i trijumfa koji ih je za korak približio šampionskoj tituli i duploj kruni. Bila je ovo 29 pobeda Crvene zvezde u domaćim takmičenjima, gde još uvek izabranice Ratka Pavličevića ne znaju za poraz.

Početak meča nije obećavao krajnji rasplet. Hrabro su se borile Subotičanke, na oba tehnička tajm-auta imale su po dva poena viška (8:6, pa 16:14), a sa istom razlikom ušle su u završnicu ovog perioda (21:19). Zvezda je pokušavala da dođe do preokreta, ali nije uspela, pa je Spartak poveo, 25:21.

Ipak, i tada se videlo da najviše zavisi od igre domaćina. Još u drugom setu Pavličević je zamenio Anu Bjelicu, koja nije bila napadački raspoložena, a nešto bolji učinak imala je Ivana Nešović, koja se u igri zadržala do kraja susreta. Kad je Zvezda poboljšala procenat uspešnosti napada, ali i blok i servis, Spartak je brzo posustao.

Blistala je reprezentativka Stefana Veljković, koja je bila sjajna u napadu (15-11) i još bolja u bloku, jer je iz ovog elementa igre osvojila šest poena. Jelena Blagojević je imala odlične serije servisa, baš kao i Tamara Rakić, a sa druge strane najčešći izbor Kristine Češljar u napadu bile su Bokanova i Klisura, ali nisu bile preterano uspešne.

Zvezda je uhvatila ritam, u drugom setu je ostavila Subotičanke na samo 14 osvojenih poena. Spartak je propustio šansu u trećem periodu, kad je poveo na prvom tehničkom tajm-autu (8:6), a imao je poen minusa na drugom obaveznom predahu (16:15). Ipak, kad je bilo najbitnije, popustila je koncentracija gošćama, a Zvezda je potom lako privela i ovaj set kraju – 25:17. Najmanje dilema bilo je u četvrtom periodu, Spartak je stigao samo do dvanaestog poena, pa je Crvena zvezda povela u finalnoj seriji.

Pre početka prvog meča finalne serije plej-ofa između Crvene zvezde i Spartaka, u Šumicama je proglašena najbolja odbojkašica marta, odnosno polufinalne serije plej-ofa. Izbor je pao na Nađu Ninković, srednjeg blokera Crvene zvezde, koja je trofej primila iz ruku Čedomira Nedeljkovića, komesara takmičenja UOKPL, a ček na 500 evra od Krištofa Rata, člana Upravnog odbora kompanije Viner štediše osiguranja.

CRVENA ZVEZDA: Medarević, Kecman, Ninković 15, Rakić 15, Rosić (libero), Živković 5, Veljković 17, Bjelica 1, Nešović 10, Blagojević 12, Pušić, Stevanović. Trener: Ratko Pavličević.
SPARTAK: Bokan 13, Memišević (libero), Nikić 6, Stojanović 5, Helić 3, Marković 6, Medić 3, Bogdanović, Češljar 3, Matić, Šimić, Klisura 13. Trener: Damir Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu