Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 25.03.2010.

20:51

Radnički izborio majstoricu

Odbojkaši Radničkog izborili su majstoricu u polufinalnoj seriji plej-ofa prvenstva Srbije pošto su u četvrtoj utakmici savladali Vojvodinu 3:2.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Pred oko 1.300 gledalaca gosti su posle puna dva sata igre uspeli da izjednače na 2-2 u seriji. Rezultat po setovima bio je 25:15, 25:17, 22:25, 24:26, 15:9. Prvi meč polufinalne serije dobio je Radnički sa 3:2, dok su naredna dva pripala Vojvodini - 3:2 i 3:1. Odlučujući susret se igra 28. marta od 19 časova u Kragujevcu.

Plasman u finale već je obezbedila Crvena zvezda, koja je ukupnim rezultatom 3:0 eliminisala gradskog rivala Partizan.

Ono što je falilo Kragujevčanima u prethodnom meču u Novom Sadu, jak servis, demonstrirali su u prvom i drugom setu četvrtog duela. Izabranici trenera Slobodana Kovača odigrali su neverovatno dobro, posebno u polju.

U oba perioda igre gosti su furiozno došli do prednosti od sedam-osam poena i lagano je zadržavali do kraja seta, dok su kod Vojvodine u tom periodu meča falili poeni srednjih blokera, ali i poeni primača Marka Ivovića koji je sinoć bio vidno umoran.

Crveno-beli su se vratili pre svega zahvaljujući odličnom servisu u trećem setu, asevima Vemića i stigli do 17:10. Konačno se aktivirao i blok, kojeg nije bilo u prva dva seta, i dobrim potezima Petrovića i Radića uspeli su da smanje zaostatak u setovima. Imali su priliku Kragujevčani da završe meč u četvrtom setu ali su je propustili jer je Vojvodina odigrala veoma dobro završnicu tog perioda igre.

Obe ekipe su tokom seta dobijale poene u serijama, da bi se Kragujevčani odlepili na velikih 23:20. Usledila je serija Novosađana od 4:0 koji su došli prvi do set lopte ali su ipak morali da izjednače posle igre na razliku.

Kada su bolje otvorili peti set Novosađani očekivalo se da će imati snage da završe posao i da nađu svoje mesto u velikom finalu, ali činilo se da nemaju dovoljno snage za to. Jedina napadačka opcija u tom periodu igre kod Novosađana bio je kapiten Miloš Vemić ali ni on nije mogao sam da iznese teret svog tima.

Imali su Novosađani vođstvo od 6:3 a kasnije i 9:7 ali je usledila ogromna serija gostiju od 8:0 koju su trijumfalno završili lutriju petog seta.

"Znali smo da će biti veoma teško pobediti Radnički tri puta uzastopno, ali smo mogli to da ostvarimo ali nije bilo sreće u taj-breku. Ipak, verujem u moje igrače i pobedu u petom meču pa se nadam da možemo da odigramo na vrhunskom nivou i da se trijumfalno vratimo u Novi Sad. U petom setu imali smo vođstvo od 9:7 ali smo tada stali i nismo se pomerili sa mrtve tačke", rekao je trener NIS Vojvodine Nikola Salatić.

Trener Radničkog Slobodan Kovač istakao je da je njegova ekipa odigrala meč za infarkt.

"Odigrali smo meč za infarkt. Imali smo plus četiri u četvrtom setu ali smo dozvolili da se protivnik vrati u igru a to ne sme da se dešava ekipama koje žele titulu. Moramo da popravimo psihu, da prestanemo da se bojimo pobede što će nam dobro doći u petom meču. U prva dva seta odigrali smo odličnu odbojku, demonstrirali smo sjajnu igru i malo ko tada može da nam parira. Nadam se da ćemo peti meč odigrati kao ova dva u Novom Sadu", istakao je Kovač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve