Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 08.10.2009.

20:10

WL: Crvena zvezda pobedila šampiona

Odbojkaši Crvene zvezde pobedili su branioca titule Radnički iz Kragujevca sa 3:2 (18:25, 25:23, 25:20, 20:25, 15:10) u premijernom meču Wiener Städtische lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gosti iz Kragujevca bolje su počeli meč u Šumicama i došli do prednosti 1-0 u setovima. Zvezda se trgla i izjednačila posle uzbudljivog drugog seta, a zatim i preokrenula rezultat. Radnički je uspeo da izbori taj brejk, u kojem je ključna bila serija od četiri poena ’crveno-belih’ kojom su poveli 8-4 i do kraja bez problema došli do pobede.

Iako je Zvezda bolje počela meč, Kragujevčani su zahvaljujući konstantnijem servisu (samo jedna servis greška) i dobrom prijemu uspeli da preokrenu i da na drugom tehničkom tajm-autu povedu 16:13. Do kraja su prednost lako sačuvali i poveli u setovima.

Gosti su bolje počeli i drugi deo igre, pošto su poveli 8:4, ali nisu uspeli da izdrže u istom ritmu. Razigrali su se Miloš Terzić i kapiten Tomislav Dokić, pa je Zvezda do polovine seta izjednačila, a posle poena Dokića i povela 22:18. Vratili su se Kragujevačni na kratko u igru, ali je Dokić iskoristio treću set loptu za izjednačenje.

U istom tempu 'crveno-beli' su nastavili u trećem setu i superiornom igrom poveli 2-1 u setovima. U četvrtom setu potpuno suprotna slika, Radnički je bio uenuporedivo bolji i izborio taj brejk.

U odlučujućem, petom setu odlučila je već spomenuta serija ekipe Željka Bulatovića kojom su poveli 8:4 i ubrzo došli do prve ovovsezonske pobede.

Crvena zvezda: Mitić, Dokić, Terzić, Jakovljević, Rašić, Bojović, Vujić (libero), Stefanović, Ćulafić, Pajić, Milutinović, Stoilović. Trener: Željko Bulatović.
Radnički: Ilić, Jovanović, Čupković, I. Ivović, Čedić, Maksimović, Pantelić (libero). Nisu igrali: Petković, Jovanović, Radović, J. Ivović, Stevanović. Trener: Slobodan Kovač.

U ostalim mečevima prvog kola igraju:
petak, 9. oktobar
NIS Vojvodina – Mladi radnik u 18.00
subota, 10. oktobar
Smederevo – Ribnica u 20.00
nedelja, 11. oktobar
Partizan – Spartak u 19.00

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu