Nova vest
Odbojka

Utorak, 22.09.2009.

15:29

Odbojkašice spremne za EP

Ženska reprezentacija Srbije u sredu putuje u Poljsku, gde će od 25. septembra do 4. oktobra igrati na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpske odbojkašice će se naći u grupi D zajedno sa Češkom, Slovačkom i Azerbejdžanom, i utakmice prve faze će igrati u Katovicama, dok će plasman u drugu rundu obezbediti po tri selekcije iz svake grupe, koje će potom formirati dve četvrtfinalne grupe.

Sigurno je da naša očekivanja da treba da uđemo u polufinale. Da li će nam celokupna situacija to dopustiti i da li ćemo imati snage i dobro igrati za tako nešto videćemo, ali cilj nam je poznat. Igračice su spremne i zdrave i to je ono što je najbitnije i zbog toga smo zadovoljni“, rekao je selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić.

Reprezentacija Srbije je na prošlom Evrospkom prvenstvu zauzela drugo mesto, a sve odbojkašice žele da ponove taj rezultat, možda čak da odu i korak dalje.

Naravno da sanjam o tome da podignem trofej, to mi je želja. Imamo šansu, sve zavisi od nas. Branimo srebro, a napadamo zlato. Ipak, ne smemo da zaboravimo da bismo došle do te prilike moramo stvarno da se pomučimo“, rekla je Jelena Nikolić.

Srbiju će u Poljskoj predstavljati:
tehniči: Maja Ognjenović i Ana Antonijević
libera: Silvija Popović i Suzana Ćebić
korektori: Jovana Brakočević i Ivana Đerisilo
blokeri: Nataša Krsmanović, Stefana Veljković, Aleksandra Petrović i Milena Rašić
primači: Jelena Nikolić, Brižitka Molnar, Jovana Vesović i Jasna Majstrović

Raspored utakmica prve faze:
1. kolo, petak, 25. septembar
Srbija – Azerbejdžan 15.00
Slovačka – Čreška 17.30
2. kolo, subota, 26. septembar
Srbija – Češka 17.30
Slovačka – Azerbejdžan 15.00
3. kolo, nedelja, 27. septembar
Srbija – Slovačka 15.00
Češka – Azerbejdžan 17.30

U grupi A takmičiće se Holandija, Poljska, Hrvatska i Španija, u grupi B igraće Turska, Francuska, Italija i Nemačka, dok će grupu C činiti Belgija, Belorusija, Rusija i Belgija.

Utakmice u dvema četvrtfinalnim grupama na programu su od 29. septembra do 1. oktobra. Polufinalne utakmice se igraju 3. oktobra, dok su finale i utakmica za treće mesto na programu 4. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve