Nova vest
Odbojka

Nedelja, 04.05.2008.

19:38

Crvena zvezda izborila majstoricu

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Odbojkaši Crvene Zvezde izborili su majstoricu pošto su u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa 'Viner štetiše' lige Srbije u Beogradu pobedili Radnički Kombank sa 3:0 po setovima 25:21, 25:22, 25:17. Peti meč igraće se u Kragujevcu u četvrtak. Utakmice u Šumicama, koja je trajala samo 79 minuta, igrala se pred više od dve hiljade gledalaca.

Kragujevčani su u prva dva duela pobedli sa 3:1, a crveno-beli su smanjili prednost u prošlom meču na svom terenu u Beogradu.

Odbojkaši Crvene zvezde zasluženo su ostvarili pobedu protiv oslabljene ekipe Radničkog, za koju nisu igrali makedonski reprezentativci Hari Nakovski i Nikola Đorđijev zbog obaveza u nacionalnom timu.

Crvena zvezda je igrala mnogo bolje i sigurnije u polju, sa malim brojem izmena tokom celog meča. Standardna šestorka je rutinski svom timu izborila priliku da se u majstorici bori za titulu državnog prvaka. U pobedničkom timu najbolji je bio korektor Tomislav Dokić.

Crvena zvezda: Zindović, Stefanović, Čulafić, Nikola Majstorović, Neven Majstorović, Stanković, Nikolić, Stefan Ilić, Uglješa Ilić, Terzić, Dokić, Rašić.
Radnički: Radivojević, Stamenić, Hadžifejsović, Ristović, Aleksić, Mijalković, Ivović, Čedić, Stefanović, Pantelić.

Posle utakmice, oba trenera sa optimizmom iščekuju majstoricu za titulu prvaka Srbije, koja je na programu 8. maja u Kragujevcu.

"Prednost domaćeg terena može da bude značajan faktor, ali ne i odlučujući. Naša sala je mnogo veća i komfornija i igraće se pred više publike nego ovde u Beogradu. Verujem da možemo da ostvarimo cilj", izjavio je trener Radničkog Slobodan Galešev.

Trener Crvene zvezde Željko Bulatović pribojavao se opuštanja njegovih igrača, pošto su Kragujevčani bili oslabljeni neigranjem makedonskih reprezentativaca Harija Nakovskog i Nikole Djordjijeva zbog obaveza u nacionalnom timu.

"Odbrana je večeras delovala veoma dobro, a u bloku smo bili raspoloženi kao i na prethodnoj utakmici. Nešto smo slabije koristili kontranapad, ali je to za ovakvu ekipu sasvim normalno. Zadovoljan sam", rekao je Bulatović.

Kapiten Crvene zvezde Tomislav Dokić je rekao da je očekivao bolje izdanje Radničkog, iako u njihovoj ekipi nisu bila dvojica istaknutih makedonskih reprezentativaca.

"Odigrali smo dobro i sada se naša ekipa nalazi u blagoj psihološkoj prednosti, jer smo uspeli da dostignemo prednost Kragujevčana od 2:0 u pobedama. Večeras smo ipak igrali pod pritiskom, jer je poraz značio i oproštaj od titule državnog prvaka. Nadam se da ćemo sa velikim motivom ući u odlučujući meč za četiri dana u Kragujevcu", ocenio je Dokić.

Prvotimac Radničkog Mirko Ristović smatra da su on i drugovi večeras u Šumicama morali da igraju rasterećenije.

"Samo u prvom setu smo igrali na našem nivou, a posle smo iz seta u set padali. Crvena zvezda je zasluženo izjednačila rezultat", rekao je Ristović.

Trener Kragujevčana Galešev je odsustvo makedonskih reprezentativaca Nakovskog i Đordjijeva objasnio slabim avionskih vezama, pošto nisu mogli na vreme da stignu u Beograd iz Nikozije, gde su branili boje nacionalnog tima protiv selekcije Kipra.

On je potvrdio da će Nakovski i Đordjijev već večeras stići u Kragujevac i priključiti se pripremama ekipe za petu, odlučujuću utakmicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve