Jedinstvo - Zvezda na startu lige

Vladimir NovakovićIzvor: B92 Srbija
Podeli

Šampionat Srbije za odbojkašice, još jednom pod nazivom Wiener liga, počinje u subotu uveče. Priliku da otvore prvenstvo imaće, po tradiciji, šampionke: Poštar 064 gostuje u Lazarevcu od 19 časova. Već sat vremena kasnijue publika će uživati u prvom istinskom spektaklu sezone – duelu Jedintva i Crvene zvezde u užičkom Velikom parku.

U toj utakmici nastupiće tri reprezentativke Srbije koje su na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Luksemburgu osvojile srerbrnu medalju – Jovana Vesović i Suzana Ćebić za Jedinstvo, a Ivana Isailović za Crvenu zvezdu.

Četvrta reprezentativka iz domaćeg prvenstva je Jasna Majstorović iz Poštara 064, koja je tokom letnje pauze ostala bez podrške Jovane Brakočević i Marije Pavlović.

Ekipe su se u letnjoj pauzi znatno promenile, a najveće promene doživeo je pančevački Dinamo. Predvođene Miloradom Kijcem Pančevke će, sa deset novih igračica u sastavu, biti kandidatkinje čak i za titulu.

Kao i u prethodnim sezonama, borba za titulu očekuje se od Poštara i Zvezde, a ključnu promenu predstavlja mnogo slabija postava Jedinstva, koje ove sezone niko ne svrstava u favorite.

Prvo kolo (sve utakmice u subotu):
Lazarevac – Poštar 064 (19h)
TENT Obrenovac – Radnički NIS Petrol (20h)
Klek Banat – Dinamo Azotara (20h)
Jedinstvo – Crvena zvezda (20h)