Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 24.09.2007.

21:01

"Maksimalno spremne za Poljsku"

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Tehničar ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović izrazila je uverenje da će njen tim uspeti da poboljša igru u drugoj fazi Evropskog prvenstva i da će maksimalno spreman ući u utakmicu sa Poljskom, koja se igra u utorak od 17.30 u belgijskom gradu Haseltu.

"Bitno je što smo iz prve faze preneli maksimalna, četiri boda, ali je, ipak, utakmica sa Poljskom od presudnog značaja. Dosadašnja tri meča igrale smo u pet setova i sigurno je prisutan umor. Bile smo nervozne, bilo je i nekih neobjašnjivih padova i oscilacija, ali se nadam da ćemo to u narednim mečevima neutralisati", izjavila je Ognjenovićeva.

Ona je podsetila da su Poljakinje u poslednjem kolu prve faze igrale sa Bugarskom 3:2, a da je tim Srbije u prijateljskim mečevima pre EP, kao i na kvalifikacijama za Gran pri u Ankari, bio mnogo ubedljiviji
nego što je to juče bila Poljska.

"To, ipak, ne mora ništa da znači, mi znamo da su Poljakinje ovde u najjačem sastavu i da su došle sa najvećim ambicijama da odbrane dvostruku titulu prvaka Evrope", rekla je Ognjenovićeva.

Prema njenim rečima, tim Srbije treba da se potrudi da svoju igru dovede do maksimuma.

"Imaćemo sigurno dobro spremljenu taktiku i bićemo spremne za taj meč. Mislim da možemo da igramo sa njima, a pokazalo se da bolje igramo sa jačim ekipmama, onim koje su kao mi ili bolje, a da lošiju igru pokazujemo u duelima sa nešto slabijim", kazala je Ognjenović.

Tehničar od koje mnogo zavisi igra srpskog tima dodala je i da je najbolje izdanje Srbije vidjeno u meču sa favorizovanom Holandijom u prvom krugu.

"Ako budemo pružili igru kakvu smo na momente pružali protiv Holandije mislim da pobeda sigurno neće izostati", zaključila je Maja Ognjenović.

Meč sa Poljkom Srbija igra u utorak od 17.30 sati, takodje u belgijskom Haseltu, gde je igrala i prvu fazu takmičenja. Plasmanom na jednu od prve dve pozicije u četvrtfinalnj grupi, "plave" bi obezbedile učešće u polufinalu, koje će se igrati u Luksemburgu, 29. septembra. Finale se igra dan kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve