Nova vest
Odbojka

Utorak, 04.09.2007.

22:23

Drugi poraz odbojkašica u Ankari

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Odbojkašice Srbije izgubile su u Ankari od Turske sa 2:3, po setovima 25:15, 21:25, 20:25, 27:25, 14:16, u utakmici drugog kola kvalifikacionog turnira za Gran pri 2008. godine. Na turniru, posle dva kola, pored Turske, Italija i Rusija imaju po dve pobede, Azerbejdžan i Srbija po dva poraza, a Bugarska i Nemačka po jedan poraz, ali i utakmicu manje. Na Gran pri sledeće godine plasiraće se tri prvoplasirane od sedam ekipa učesnica evropskog kvalifikacionog turnira.

U trećem kolu Srbija će igrati sa Azerbejžanom, u sredu od 19.30 po srednjeevropskom vremenu.

Srpski tim je imao šansu da upiše prvu pobedu na turniru, ali su u finišu neizvesne utakmice Turkinje na svojoj strani imale Darnel Neslihan, koja je bila potpuno dominatna na terenu.

Kao i juče protiv Italije, Srbija je u prvom setu pružila najbolju partiju i taj deo igre lako dobila sa 25:15. Drugi set Turska je počela odlično, pa su odbojkašice iz Srbije brzo došle u sitauciju da jure prednost protivnica.

Srbija je uspela da izjednači kod 8:8, ali je tada ponovo opala koncentracija u igri "plavih", i domaće igračice u naletu su osvojile taj set sa 25:21. U trećem setu Srbija je imala početku prednost od 5:2, ali je do kraja nije iskoristila, Turkinje su ponovo preuzele inicijativu i sa 25:20 stigle do vođstva od 2:1.

Četvrti set "plave" su igrale za opstanak u meču. U neizvesnoj završnici, Turska je imala dve meč lopte, ali je Srbija obe spasila, potom došla do svoje set lopte, koju je servisom realizovala Vesna Čitaković-Đurišić za izjednačenje u setovima i priliku u tajbrejku.

Imale su odbojkašice Srbije pravu priliku u tom odlučujućem setu, i to dve meč lopte (14:12). Međutim, novi pad koncentracije u ekipi Srbije doveo je do toga da na servis turskog tima dođe Neslihan, koja je bila neumoljiva. Svoju treću meč loptu na utakmici, a prvu u
petom setu, Turska je, bodrena svojom publikom, realizovala za 16:14 i pobedu od 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve