Sport / Plivanje 21

Srpski plivači u pismu žestoko kritikovali PSS

Najbolji srpski plivači objavili su saopštenje u kom su kritikovali Plivački savez Srbije.

Izvor: B92
Foto: Gettyimages

Ivan Lenđer, Čaba Silađi, Velimir Stjepanović, Stefan Šorak, Vuk Čelić, Uroš Nikolić, Andrej Barna, Sebastian Sabo i Lazar Zlatić obratili su se javnosti saopštenjem u kome navode veliki broj problema koje imaju sa Plivačkim savezom Srbije.

Velimir Stjepanović, Čaba Silađi, Ivan Lenđer, Stefan Šorak, Vuk Čelić, Uroš Nikolić, Andrej Barna, Sebastian Sabo i Lazar Zlatić obratili su se javnosti zajedničkim saopštenjem gde navode veliki broj problema koje imaju sa Savezom.

Između ostalog navode da su se godinama susretali s problemima kao što su loša komunikacija s kancelarijom saveza, kao i loša organizacija na prvenstvima.

"Odlazak zvaničnih lica saveza ranije na takmičenje da bi nas dočekali adekvatno,i opet uz propuste,a plivači koji plivaju trke dolaze 12h pre trke na prvenstvo Problem sa opremom za EP koje se održava u Danskoj (U kontaktu sa savezom dobijamo odgovor da je Arena poslala opremu koju su oni sami poslali,od Arene dobijamo odgovor da su poslali isključivo opremu koju je savez tražio,pritom devojka iz Arene koja je bila voljna da pomogne posle razgovora sa savezom više nije imala namere da nam pomogne).

Saznajemo planove putovanja u poslednji čas. Nameću nam se fizioterapeuti ili maseri koji nisu radili sa nama a problem je kada mi tražimo da ide čovek koji radi sa svima nama dugi niz godina".

Takođe, u daljem saopštenju naši plivači ističu da ovo nije prvi put da se bore sa ovakvim problemima.

"Smatramo da je naša obaveza da plivamo i da ne razmišljamo o ovakvim stvarima, isto tako smatramo da ako neko ima pravo da kaže svoje mišljenje to smo onda mi plivači I da mi imamo pravo na mišljenje. Sumnjam da neko zna tačnu potrebu nas plivača osim nas samih a mi ni u jednom trenutku nismo upitani. Zanima nas zašto se mi izbegavamo a od nas se očekuje najviše I stavlja nam se do znanja da od naših rezultata zavise finansije I ugovori koje savez ima".

Za kraj srpski plivači su zatražili sastanak sa Savezom.

"Molim Vas da nam kažete koje je idealno rešenje za sve da se ove greške više ne ponavljaju. Ako je rešenje da se napravi sastanak svih nas zajedno mi smo voljni da se sastanemo da razgovaramo otvoreno na ovu temu, mada je takav sastanak već jednom bio održan pa nije urodio plodom", navodi se u saopštenju.

Komentari 21
Čitajte
Pošalji komentar