Nova vest
Sportovi na vodi

Utorak, 19.08.2014.

19:27

EP: Stjepanović rekordom u finale

Srpski plivač Velimir Stjepanović plasirao se u finale na 200 metara slobodno na Evropskom prvenstvu u Berlinu, pošto je imao drugo vreme u polufinalu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Stjepanović je u drugoj polufinalnoj grupi imao vreme od 1:46.79 minuta i za jednu desetinku je bio sporiji od Nemca Paula Bidermana, a tako je ujedno postavio novi nacionalni rekord. Treći je bio Mađar Dominik Kožma, koji je ostvario najbolje vreme u prvoj polufinalnoj grupi, od 1:46.89 minuta.

Finale discipline 200 metara slobodno zakazano je za sredu od 18.52.

Mladi srpski plivač je odlično plivao u polufinalu, bio je najbrži posle 50 metara, a potom je malo popustio, da bi u samom finišu pojačao tempo. Na kraju je bio samo desetinku iza Bidermana, koji je bio vodeći od poslednjeg okreta. Iza njih dvojice našao se Holanđanin Sebastijan Feršuren, koji je bio devet stotinki iza Stjepanovića.

Stjepanović je, inače, u ponedeljak postao novi evropski šampion na 400 metara slobodnim stilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d