Nova vest
Sportovi na vodi

Četvrtak, 14.03.2013.

14:42

VK Radnički i Čavić prave problem

Plivački klub Radnički smatra da je diskriminisan i nema elementarne uslove za rad u Kragujevcu, zbog "privilegovanih" vaterpolista Radničkog i Milorada Čavića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U saopštenju Upravnog odbora Plivačkog kluba Radnički, koji ima oko 500 članova, navodi se da se odnos Sportskog centra Park koji gazduje jedinim zatvorenim bazenom u Kragujevcu, drastično promenio formiranjem "drim tima" Vaterpolo kluba Radnički.

U ovom klubu ocenjuju da su apsolutno diskriminisani po svim osnovama - raspodeli termina, plaćanju zakupa i nedobijanju ni minimalnog
kancelarijskog prostora.

"Iako imamo status kluba od posebnog značaja za razvoj sporta u Kragujevcu došli smo u situaciju da nam se oduzima gotovo 50 odsto staza i termina, plaćamo praktično najveći zakup u Srbiji i nemamo elementarne uslova za rad sa našsim članovim", piše PK Radnički.

Klub ima 500 aktivnih članova i 10 trenera na čelu sa šefom stručnog štaba, bivšsim olimpijcem i trenerom seniorske reprezentacije, Igorom Beretićem.

"Više je nego očigledna namera da se oslobodi prostor za nekoliko korisnika koji imaju privilegovani status. Pored VK Radnički koji predstavlja veliko opterećenje gradskog budžeta i bazenskog prostora, pojavljuje se i nedefinisan Klub akademija Milorada Čavića koja nema nikakvih finansijskih obaveza prema SC Park. Postoje i namere pojedinih iz vaterpolo kluba da se ovde organizuje i klub sinhronog plivanja radi ostvarenja ličnih interesa", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve