I Dalmi Benedek-Ružičić bronza!

Srpska kajakašica Dalma Benedek-Ružičić donela je Srbiji drugu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi, pošto je osvojila bronzu.

JTIzvor: B92 Srbija, Svet, Rusija
Podeli

Dalma je u A finalu discipline K1 na 1.000 metara u cilju imala vreme od 3:49.780 minuta i za nešto više od tri desetinke joj je izmaklo neko od sjajnijih odličja.

Titulom svetske šampionke okitila se Tenil Haton sa Novog Zelanda, koja je ostvarila vreme od 3:49.423 minuta, dok je druga bila Mađarica Tamara Cipes, koja je imala 51 hiljaditinku zaostatka.

Pre Dalme, bronzu u Moskvi su osvojili Marko Tomićević i Vladimit Torubarov, u disciplini K2, takođe na 1.000 metara.

Dalma Benedek-Ružičić je već bila svetska šampionka u discipline K1 na 1.000 metara, 2006. godine u Segedinu, ali je tada nastupala pod zastavom Mađarske. Bronza koju je osvojila u Moskvi je prva medalja za nju kao srpsku kajakašicu.

Mađarica je bila ta koja je imala prednost pred sam finiš trke, kada su Hatonova i srpska kajakašica pojačale. Dalma je, inače, imala zaostatak od početka trke, ali je sjajnim veslanjem u samom cilju uspela da se u foto-finišu bori za medalju.

Iza najbolje tri kajakašice sledile su predstavnice Rumunije, Velike Britanije, Rusije, Nemačke, Švedske i Ukrajine, dok je Norvežanka Mira Veras Larsen odustala pred sam cilj.

Kajak