Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 16.06.2013.

10:06

EP: Zlatna Benedek, dva srebra!

Dalma Benedek-Ružičić osvojila je znatnu, dok su muški dvosed Simo Boltić/Marko Dragosavljević, te Dragosavljević u jednosedu doneli srebra na EP u kajaku.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Benedek-Ružučić je nakon trke na K1 1000m, postala šampion Evrope u Portugalu i u trci na 500 metara.

Boltić i Dragosavoljević su treću medalju Srbiji doneli u dvosedu na 500m. Srebro je osvojio i Dragosavljević samostalno, u jednosedu na 200m zaostao je 32 stotinke za šampionom iz Švedske. Dve medalje, ali za Mađarsku, osvojila je Nataša Janić, zlato i srebro.

Uspešni u finalima nisu bili muški četverac na 100m, te sestre Moldovan koje su razočarale u oba finala dvoseta. Bile su pete i na 500 mi na 200 metara. Poslednji u nedelju Ervin Holpert koji će oko 16:30 veslati finale K1 5000 metara.

Benedek-Ružičić je u nedelju ujutru veslala 1:52,758 minuta, a bila je brža samo 357 delova sekunde od Mađarice Danute Kozak. Bronzu je osvojila Nemica Katin Augustin. Benedek-Ružičić je u subotu ubedljivo slavila u trci na 1000 metara.

Sjajan je bio muški dvosed Boltić/Dragosavljević koji je 500 metara veslao 1:33,089 minuta, sedam desetinki sporije od šampiona iz Nemačke, a 55 stotinki brže od trećeplasiranih Poljaka.

Četvrtu medalju doneo je Marko Dragosavljević koji je veslao 35 sekundi i 53 stotinke trku na 200 metara. Svega 32 stotinke bio je brži Šveđanin Peter Ostrom, dok je Nemac Tom Libšer zaostao 15-ak stotinki za Dragosavljevićem.

Milenko Zorić, Aleksandar Aleksić, Ervin Holpert i Dejan Terzić koji su bili sedmi u četvercu na 1000 metara, sa pet sekundi zaostatka za šampionima iz Češke, a nešto više od tri sekunde za bronzanim Mađarima.

Bez medalje su ostale i sestre Nikolina i Olivera Moldovan u kajaku dvosedu na 500 metara. On su bile pete u finalu sa skoro dve sekunde zaostatka za 'našom' Natašom Janić i njenom partnerkom Katalinom Kovač koje su osvojile bronzu za Mađarsku. Zlato je pripalo tandemu iz Poljske.

Sestre Moldovan se nisu proslavile na na kraćoj deonici od 200 metara gde su takođe bile pete sa vremenom 39 sekundi i 79 stotinki. Zlato su osvojile Janić i Kovač, druge su bilje Poljakinje, a treće Rumunke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu