"Plavi" stigli u Bilerbek

Fudbalska reprezentacija SCG doputovala je u nemački grad Bilerbek, u kojem će biti smeštena tokom Svetskog prvenstva.

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Utorak, 06.06.2006.

22:10

Default images

Ekipu Ilije Petkovića dočekali su na centralnom trgu Bilerbeka gradonačelnica Marion Dirks i nekoliko stotina navijača sa zastavama SCG. Čitav grad okačen je trobojkama dojučerašnje Državne zajednice, a na mnogim mestima istaknuti su transparenti sa željama dobrodošlice "plavima".

Selektor je rekao da su "plavi" odabrali gradić smešten desetak kilometara zapadno od Minstera i pedesetak kilometara severno od Rurske oblasti zbog mira i tišine.

Sa timom u Nemačku nije doputovao Dušan Petković, koji "nije mogao da izdrži pritisak srpske javnosti".
Njegov otac i selektor Ilija Petković rekao je, međutim, da je atmosfera u timu dobra, uprkos svemu.

"Atmosfera u ekipi je dobra, kao što je bila i u kvalifikacijama. Naša glavna i jedina želja u ovom trenutku je da prođemo prvu fazu takmičenja", rekao je Petković pri dolasku u Bilerbek.

Petković smatra da će prvi meč na šampionatu imati najveći značaj za našu selekciju.

"Čeka nas velika bitka, kao u šahu. Onaj ko bolje otvori partiju izaći će iz nje kao pobednik", objasnio je on.

Kapiten Savo Milošević složio se sa tom ocenom.

"Sada nam je najvažnije da se do utakmice sa Holandijom niko ne povredi. Taj meč nam može rešiti sudbinu na Svetskom prvenstvu", rekao je Milošević.

Prvi meč na šampionatu SCG igra 11. juna u Lajpcigu sa selekcijom Holandije, a slede okršaji sa Argentinom i Obalom Slonovače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: