Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 26.07.2012.

12:37

JJ na Serenu, Novak na Fonjinija!

Jelena Janković nije imala sreće na žrebu za Olimpijski turnir pošto će u prvom kolu igrati protiv Serene Vilijams.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Drugi nosilac u muškom delu žreba Novak Đoković na startu će igrati protiv Italijana Fabija Fonjinija.

Težak žreb dobio je i Janko Tipsarević koji će u prvom kolu igrati protiv Davida Nalbandijana, prva rivalka Ane Ivanović biće Kristina MekHejl, a Viktor Troicki će na startu na Nikolasa Almagra.

Prvi teniser sveta Rodžer Federer igraće protiv Alehandra Falje, rival Endiju Mariju u prvom kolu je Stanislas Vavrinka, dok će četvrti nosilac David Ferer na startu protiv Kanađanina Pospišila.

Kao što smo svi i pretpostavljali Đoković se nalazi u istoj polovini žreba kao i Endi Mari. Najbolji srpski teniser dobio je izuzetno težak žreb, u drugom kolu bi mogao da igra protiv Endija Rodika, u trećem protiv Čilića ili Hjuita, a u četvrtfinalu protiv Raonića ili Conge.

Najlakši žreb dobio je Federer koji će u drugom kolu na pobednika duela Beneto – Južni, u trećem bi mogao na Verdaska ili Milera, u četvrtfinalu na Tipsarevića, a u polufinalu na Del Potra ili Ferera.

Janko bi ukoliko savlada Nalbandijana u drugoj rundi igrao protiv Lacka ili Karlovića, a u trećem bi mogao na Džona Iznera.

Serenina sestra Venus takođe će imati težak posao na startu pošto igra protiv Sare Erani. Prvi favorit u ženskom delu žreba Viktorija Azarenka na startu će igrati protiv Rumunke Begu, rivalka Agnješke Radvanjske biće Julija Gerges, a Marija Šarapova takmičenje počinje protiv Šahar Per.

Što se dublova tiče, Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević postavljeni su za treće nosioce i u prvoj rundi će igrati protiv Slovaka Kližana i Lacka. U drugoj polovini su Đoković i Troicki, a njihovi protivnici na startu će biti švedski teniseri Brunstrom i Linsted.

Teniski turnir se igra od 28. jula do 5. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu