Nova vest
Olimpizam

Utorak, 31.07.2012.

12:23

Odbojkaši zabeležili prvu pobedu

Srpski odbojkaši pobedili su Tunis u okviru drugog kola grupe B na Olimpijskim igrama u Londonu i tako došli do prvog trijumfa na tom takmičenju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Izabranici Igora Kolakovića su do trijumfa nad Tunišanima došli sa 3:1, po setovima 25:15, 25:21, 20:25, 25:18, posle 99 minuta igre.

U narednom kolu, evropski šampioni u četvrtak od 10.30 igraju protiv selekcije Nemačke.

Posle poraza na startu takmičenja u Londonu od Sjedinjenih Država, srpski odbojkaši protiv Tunisa u okviru drugog kola grupe B igraju za prvu pobedu na Olimpijskim igrama.

Selektor Igor Kolaković se na početku meča odlučio za postavu u kojoj su se našli Uroš Kovačević, Dragan Stanković, Miloš Nikić, Mihajlo Mitić, Saša Starović, Marko Podraščanin i libero Nikola Rosić.

Naš tim je odlično započeo meč, sa dva laka poena Podraščanina i Stankovića lako poveo sa 2:0, pre nego što su Tunišani izjednačili. Usledila je potom serija našeg tima od 4:0, pre nego što je selektor Tunisa zatražio tajm-aut. To je rivalima našeg tima pomoglo da prekinu seriju, ali su srpski odbojkaš vrlo brzo nastavili istim tempo mi samo povećavali svoju prednost do 25:15 i 1:0 u setovima.

U drugom setu, Kolakovićevi izabranici su krenuli još agresivnije od prvog poena i bili su mnogo ubedljiviji nego u prvom setu. Od prvog trenutka su u potpunosti dominirali i samo uvećavali razliku, koja je uglavnom bila oko sedam poena. Kolaković je toliku prednost iskoristio da odmori neke igrače, pa su se tako u igri našli i Aleksandar Atanasijević, Bojan Janić i Milan Rašić. Tunišani su uspeli da se vrate u igru posle drugog tehničkog tajm-auta, kada je naš tim vodio sa 16:9, ali su srpski odbojkaši uzvratili i osvojili drugi set sa 25:21.

Na početku trećeg seta viđena je znatno bolja i agresivnija igra Tunisa, koji je vodio sve do odlaska na prvi tehnički tajm-aut, kada je naš tim uspeo da preokrene zahvaljujući odličnim servisima Podraščanina i Atanasijevića za 8:7. Od tada se igralo poen za poen, pre nego što su Tunišani uspeli da se odvoje na plus tri, a potom i zadrže tu prednost i smanje na 2:1 u setovima sa 25:20.

Posle izgubljenog trećeg seta, Kolakovićevi izabranici su u četvrti ušli dosta agresivno, što je odmah rezultiralo vođstvom, koje su samo povećavali. Na drugom tehničkom tajm-autu su vodili sa 16:8, a potom su se odlično držali, a pobedu su slavili posle 25:18 u četvrtom setu, za trijumf posle jednog sata i 39 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu