Nova vest
Olimpizam

Sreda, 25.07.2012.

20:18

Počele Igre, prve pobedile Britanke

Utakmicama fudbalskog turnira za žene počeo je takmičarski deo Olimpijskih igara u Londonu, a na premijeri pobedu je ostvarila Velika Britanija.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Britanke su minimalnim rezultatom savladale selekciju Novog Zelanda, a jedini gol postigla je Stefani Hjuton u 64. minutu.

Do sada su završene još tri utakmice, Brazil je deklasirao Kamerun 5:0, jedan od favorita SAD je posle velikog prekreta nadigrao Francusku sa 4:2, dok je Japan sa 2:1 savladao Kanadu.

U preostala dva meča Švedska je razbila Južnu Afriku 4:1, dok je Severna Koreja nadigrala Kolumbiju 2:0, u duelu kojem je prethodio skandal sa zastavama u Glazgovu.

Britanija je jedan od favorita za plasman u četvrtfinale iz Grupe E, u kojoj se još nalaze selekcije Kameruna i osvajača srebrne medalje
sa Igara u Pekingu 2008. godine, Brazila. "Selekao" vodi 2:0, a u toku je prvo poluvreme.

Francuska je pomalo neočekivano već u 15. minutu vodila 2:0 protiv SAD-a, golovima Tinej i Deli, ali su Amerikanke uspele da izjednače do kraja poluvremena pogocima Vambah i Morganove. U prvih 20 minuta drugog poluvremena SAD je došao do preokreta i pobede zahvaljujući golu Lojdove i drugom pogotku Morganove.

Učinak Morganove ipak nije najbolji prvog dana turnira, pošto je najbolja fudbalerka sveta Marta ostvarila het-trik u pobedi Brazila. Golove su postigli još Fransiel i Kristiane.

Japan je u prvom poluvremenu postigao dva gola preko Kavasumi i Mijame, Kanađanke su preko Tankredijeve smanjile u 55. minutu, ali do kraja nisu uspele da stignu bar do boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu