Crvena zvezda – Napredak 3:0

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak pred svojim navijačima u 20. kolu Superlige rezultatom 3:0.

 Simić 13, Veškovac 60ag, Ben 79
  CZV   NAP  
  3 : 0  
Kraj! Zvezda je rutinski pobedila Napredak
Sudija meča nije imao potrebu da produži ovaj duel, s obzirom da je on bio rešen već duže vreme. Svirao je kraj, a Zvezda je zabeležila novi trijumf i zadržala prvo mesto Superlige. Ovo je bila odlična uvertira pred meč sa Pari Sen Žermenom.

Starsport
88' Zvezdi ponovo poništen gol!
Drugi poništen gol za Zvezdu! Ričmond Boaći je bio strelac, ali su sudije procenile da se on našao u ofsajdu. Ostaje 3:0.

Starsport
79' Ben odlučio pobednika, Zvezda vodi 3:0!
Odbrana Napretka je još jednom pogrešila. Poklonili su loptu Zvezdi, a zatim su i kažnjeni. Ben je bio nemilosrdan i zakucao loptu u mrežu gostiju, što mu je bio deveti gol ove sezone.
Milojević napravio sve tri izmene
Trener Zvezde se odlučio na to da napravi sve tri izmene. Teren su do sada napustili Marin, Jovičić, a upravo i Pavkov. Umesto njih su u igri Ebisilio, Jovančić i Boaći.
Pogledajte autogol gostiju
67' Zvezda nastavila sa napadima
Ovoga puta šut ka golu Napretka uputio je Branko Jovičić, koji je od nedavno na terenu. Njegov pokušaj nije bio opasnost po goste.
60' Zvezda duplirala prednost!
Komična situacija na "Marakani". Veškovac je katastrofalno reagovao posle kornera Bena. Jednu bezopasnu loptu on je poslao u svoju mrežu, a Petković je uspeo samo da je isprati pogledom.
60' Velika prilika za Veljka
Simić je imao novu, veliku priliku. Bio je jedan na jedan sa Petkovićem, šutirao je dobro, ali mu je golman Napretka odbranio šut.
57' Novu priliku propustio Simić
Simić je primio pas po levom boku, imao je prostora i vremena, ali je loše zahvatio loptu koja je otišla u aut.
52' Lopta pogodila Ebisilija u glavu, on završio na travi
Lorenco Ebisilio našao se na travi posle centaršuta protivnika i nezgodnog sudara sa loptom, ali izgleda da je sve u redu.

Starsport
Drugi žuti karton za Napredak
Drugi žuti karton na meču, opet za Napredak. Petrović je napravio faul i zvanično je opomenut.
50' Zvezda mirno ušla u 2. poluvreme
Crveno-beli nisu krenuli svim snagama u napad na startu drugog poluvremena, ali i dalje imaju inicijativu.
Počelo je drugo poluvreme
Poluvreme: Zvezda vodi uz gol Simića, dve prečke i poništen gol
Zvezda je dominirala u prvom poluvremenu. Poveli su preko Simića, zatim pogodili dve prečke (Pavkov i Ben), da bi u nadoknadi prvog dela igre Pavkov postigao gol, koji je poništen. Napretku se ne piše dobro u drugom poluvremenu.
46' Zvezdi poništen gol!
Crveno-beli su još jedanput ostali bez gola. Pavkov je postigao gol, ali on je poništen jer se Ben, koji mu je dodao loptu, našao u ofsajdu.

Foto: Starsport
42' Nova prečka Zvezde!
Kakav je ovo bio udarac Lorenca Ebisilija. Šutirao je sa oko 25 metara, odlično plasirao loptu, ali ga je zaustavila prečka. Po drugi put da Zvezda na ovaj način ostaje bez gola.
39' Napredak se ušunjao u kazneni Zvezde
Imao je Napredak polu-priliku. Uspeli su loptu da uguraju u kazneni Zvezde, ali ne i da dođu do pozicije za šut. Crveno-beli su otklonili svaku opasnost.
Lep prizor priređen od strane "delija"
Gol Zvezde:
33' Ebisilio "nebu pod oblake"
Lorenco je dobio jednu upotrebljivu loptu i našao se u dobroj prilici, po desnom boku napada. Imao je solidnu poziciju za šut, ali je nije iskoristio i njegova lopta je završila na vrhu tribina.
31' Zvezda napada, bez pravih šansi
Nastavlja se u istom ritmu. Zvezda ima inicijativu, ali ne stvara prave šanse. Ebisilio je uputio jedan opasan šut ka golu protivnika, ali nije ozbiljnije ugrozio Petrovića.
Slavlje fudbalera Zvezde

25' Napredak ukrotio pritisak Zvezde
Posle desetominutne opsade gola Napretka, ritam meča je malo opao. Zvezda i dalje ima inicijativu, ali ne stvara toliki broj velikih prilika.
19' Nova stopostotna šansa za crveno-bele
Pavkov se ponovo našao u velikoj prilici, bio je "oči u oči" sa Petrovićem. Ipak, šutirao je desnom nogom sa leve strane, te je lopta otišla pored gola.
18' Prečka Pavkova!
Umalo da bude 2:0, a moglo je i više od toga. Pavkov je uputio udarac ka golu Petrovića, međutim goste je spasla prečka. Ostaje 1:0 za crveno-bele.

Starsport
17' Ben propustio veliku priliku
Ben je ponovo imao veliku priliku, umalo da bude 2:0. Ipak, fudbaleri Napretka su bili dobro postavljeni, pa je Zvezda dobila samo korner.
14' Napredak primoran na promenu
Zbog povrede trener Kosanović morao je da napravi prvu izmenu već u 14. minutu. Teren je napustio N'Diaje, a umesto njega ušao je Rušević.
13' GOL! Zvezda vodi!
Zvezda vodi, prema očekivanjima. Simić je ostao sam posle sjajnog prodora, namestio se na šut i doveo Zvezdu u vođstvo od 1:0.
11' Napredak dobro odoleva
Iako Crvena zvezda ima inicijativu, gosti odolevaju. Napredak nije dopustio Zvezdi da napravi nijednu pravu priliku.
6' Prvi ofsajd na utakmici
Prvi ofsajd na utakmici delo je Zvezdinog napadača El-Fardua Bena. On nije uspeo da se izvuče na vreme, pa je njegova prilika samim tim i propala.
5' Ben pokušao iz slobodnjaka
Posle dobrog prodora Simića Zvezda je dobila priliku da pripreti sa nekih 15ak metara, iz slobodnog udarca. Ipak, Ben je šutirao daleko od gola.
Dobra prilika za Zvezdu u 50. sekundi
Gobeljić je centrirao sa desne strane terena, a na loptu je umalo natrčao Pavkov. Ostao je kratak nekoliko centimetara, a da je uspeo da dohvati loptu bilo bi opasno po goste.
1' Meč je počeo!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: