Nova vest
Košarka

Nedelja, 28.08.2011.

11:33

Luol Deng - ponos Dinka

Velika Britanije je jedna u nizu selekcija čiji će učinak na Evropskom prvenstvu zavisiti od pojedinačnog učinka prve zvezde tima, Luola Denga.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Košarkaš NBA ligaša Čikago Bulsa poreklom je iz Sudana, a od svoje 14. godine živi u SAD-u gde je i stekao košarkašku afirmaciju.

Upravo je Deng predvodio Britance tokom kvalifikacija za Evrobasket kada su Ostrvljani bili bolji od Makedonije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, te Mađarske.

Od 2004. godine je član Bulsa, a da će biti veliki igrač pokazao je u svojoj početkničkoj sezoni kada je izabran u tim “rukija”. 206 centimetara visoko krilo je prošle sezone odigrao 76 mečeva za Čikago, prosečno je beležio 17.5 poena uz 6.8 skokova.

Navijač Arsenala, poreklom iz plemena Dinka, čiji su članovi poznati kao jedni od najviših ljudi na svetu, Deng je studirao na prestižnom univerzitetu Djuk, a Bulis su ga ‘pokupili’ kao 7. pika na Draftu 2004. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu