Nova vest
Košarka

Petak, 26.08.2011.

13:33

Kris Kejman – podrška Novickom u Litvaniji

Iako skoro uopšte ne govori nemački, Kris Kejman dobio je državljanstvo Nemačke 2008. godine jer su mu prababa i pradeda poreklom iz te zemlje.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Za nacionalnu selekciju ‘pancera’ nastupio je jedino na Olimpijskim igrama 2008. godine i tada je imao 10.4 poena i 6 skokova po utakmici.

Studirao je na Central Mičigen univerzitetu, a 2003. godine Los Anđeles Klipersi birali su ga kao šestog pika na draftu.

Kejman je i danas član Klipersa, nametnuo se kao jedna od glavnih napadačkih opcija posle povrede Šona Livingstona i Eltona Brenda, a u sezoni 2009/2010. prosečno je beležio 18.5 poena i 9.3 skoka. Tada je i zaslužio poziv za Ol-star meč. Prošle godine zbog povrede kolena odigrao je samo 32 utakmice, ali imao je zadovoljavajućih 12.4 poena i 7 skokova po utakmici.

Kejman igra na poziciji centra, visok je 213cm i ima 29 godina. Najbolje se snalazi u reketu, voli da igra leđima ka košu, mada poseduje i solidan šut sa distance. Nema bogzna kakav odraz, ali se odlično postavlja za skok i ima fini osećaj za rampu, što ga čini značajnim adutom i u odbrani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu