Nova vest
Košarka

Nedelja, 14.05.2017.

14:05

Skoro 200 navijača ne sme da ide na utakmice

Ukupno 188 navijača dobilo je zabranu prisustvovanja određenim sportskim događajima, četvrinja njih je iz Beograda, saopštio je MUP.

Izvor: B92, FoNet

Autor:B92, FoNet

Skoro 200 navijača ne sme da ide na utakmice
Foto: StarSport

Kako prenosi FoNet, 131 zaštitna mera je izrečena u krivičnom postupku, a 57 u prekršajnom.

Tokom 2016. godine tužilaštvima je podneto je 95 krivičnih prijava za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Zaštitna mera zabrane prisustvovanja predviđena je Krivičnim zakonikom i sastoji se u obavezi osobe kojoj je izrečena da se neposredno pre održavanja određenih utakmica lično javi u policijsku stanicu na području gde se zatekla i da u njoj boravi za vreme trajanja sportske manifestacije.

Na pitanje koliko je bilo navijača koji su prekršili zaštitnu meru, MUP nije dao precizan odgovor. Navedeno je samo da su u svim slučajevima nepostupanja prekršajno kažnjene osobe po izrečenoj zaštitnoj meri, protiv njih podnošeni zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Iz MUP su ukazali da izmene i dopune Krivičnog zakonika, koje stupaju na snagu 1. juna, propisuju da će se oni koji prekrše zabranu utvrđenu izrečenom merom bezbednosti, kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve