Nova vest
Košarka

Utorak, 04.04.2017.

08:13

NCAA: Karolini titula, sudije upropastile finale

Severna Karolina savladala je Gonzagu u velikom NCAA finalu koje je obeležila velika greška arbitara – 71:65.

Izvor:

Autor:

NCAA: Karolini titula, sudije upropastile finale
Tanjug/AP Photo/David J. Phillip

Ovo je šesti trofej u istoriji za 'Tar Hil', a treći za trenera Roja Vilijamsa.

Nažalost, najvažniju utakmicu koledž košarke obeležile su sudije, pre svega sa 46 faulova, zbog čega smo u većem delu drugog poluvremena gledali bacanja na obe strane.

Ipak, posebno se ističe odluka na pedeset sekundi do kraja, kada su arbitri, pri vođstvu Severne Karoline 66:65, napravili kardinalnu grešku.

Kenedi Miks uhvatio je ofanzivni skok posle promašaja Džoela Berija II, ali je pri borbi za loptu u nastavku akcije rukom bio van linija terena – što sudije nisu videle i dosudile su 'mrtvu' loptu.

Miks je u poslednjih šesdesetak sekundi igre izrastao u junaka trijumfa, pošto je i u podbacivanju bio uspešniji, što je materijalizovao Ajzea Hiks dvojkom, da bi slavlje Severne Karoline potvrdili Džastin Džekson i Beri II.

Iako je pomašio velii broj šuteva, Džol je bio najefikasniji kod pobednika sa 22 poena (3/6 za dva, 4/13 za tri), uz šest asistencija, tri skoka i dve ukradene.

Odličan je bio i Džastin Džekson sa 16 poena, i pored užasnog šuta za tri (6/10 za dva, 0/9 za tri), dok je dvocifren učinak imao još i Hiks sa 13 poena i devet uhvaćenih lopti.

U poraženom sastavu najviše se istakao Najdžel Vilijams-Gos 15 poena (4/14 za dva, 1/3 za tri), devet uhvaćenih lopti i šest proigravanja, ali ga je ispratio samo Džoš Perkins sa 13 poena (0/2 za dva, 3/6 za tri) i tri asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu