Nova vest
Košarka

Utorak, 28.03.2017.

14:12

Poznata plata Duška Vujoševića na klupi BiH

Duško Vujošević postao je novi selektor Bosne i Hercegovine, a 'Glas srpske' prenosi da će bivši trener Partizana zarađivati između 40-50 hiljada evra godišnje.

Izvor:

Autor:

Poznata plata Duška Vujoševića na klupi BiH
StarSport

Ekipu će preuzeti na kraju sezone kada mu istekne ugovor sa francuskim Limožom, koji neće biti produžen tako da će se trofejni trener moći posvetiti samo radu u nacionalnom timu BiH,

BiH je prošle godine ostala bez selektora kada nije produžena saradnja sa Damirom Mulaomerovićem posle kraha u kvalifikacijama za ovogodišnji Evrobasket.

Tamošnji Savez dugo je birao pravu osobu za taj posao i nekadašnji strateg crno-belih u finalnom krugu dobio je prednost u odnosu na Slovenca Aleša Pipana, dok su ranije otpali Svetislav Pešić, Jure Zdovc, Dragan Bajić, Nenad Marković i Adis Bećiragić.

Prema nezvaničnim informacijama, Vujošević će imati godišnju platu između 40 i 50.000 evra, a njegovi finansijski zahtevi bili su manji od onih koje je tražio Slovenac.

Ipak, u ugovoru postoji klauzula po kojoj Vujošević mora uspješno da završi pretkvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Ove godine, od 2. do 19. avgusta, BiH očekuju utakmice sa Slovačkom, Švedskom i Jermenijom i dve prvoplasirane ekipe izboriće prolaz u glavnu rundu kvalifikacija za Mundobasket.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve