Nova vest
Košarka

Četvrtak, 09.02.2017.

11:20

Ko su srpski klinci na NBA kampu?

Nju Orleans će od 17. do 19. februara biti domaćin trećeg NBA kampa pod nazivom 'Košarka bez granica'.

Izvor: B92

Autor:B92

Ko su srpski klinci na NBA kampu?

NBA i FIBA igrači i treneri treniraće najveće talente iz Afrike, Amerike, Azije i Evrope, a među 40 dečaka je i dvojica srpskih talenata Balša Koprivica i Andrija Marjanović.

Balša Koprivica ima 16 godina, sin je nekadašnjeg igrača Partizana Slaviše. Visok je 214 centimetara i nastupa za Univerzitet na Floridi. Koprivica je već nekoliko godina među najvećim talentima u Americi i predviđa mu se blistava karijera.

Osim visine od 214 centirmetara, poseduje i sjajnu tehniku, ali i pokretljivost. Ima sličan šut sa distance kao otac, ali ga je u ostalim segmentima već sada prestigao.

Stručnjaci u SAD predviđaju da bi na NBA draftu 2019. godine mogao da bude među deset prvih pikova i već ga upoređuju sa Karlom-Entonijem Taunsom.

"Teško da postoje igrači koji poseduju takvu visinu, talenat i veštinu kao Balša, posebno ne u tim godinama", stoji u jednom skauting izveštaju.

Srpska košarka je oduvek imala sjajne i dominantne centre, a mladi Balša bi mogao da bude samo nastavak te tradicije.

Što se tiče Andrije Marjanovića, koji je 1999. godište, on je već nekoliko godina član Barselone. Visok je 202 centimetra.

Marjanović je rođeni Nišlija, a kako je još 2015. godine izjavio, u Španiji ima mnogo bolje uslove nego što bi imao da je ostao u Srbiji.

"To u suštini ne zavisi od nas nego od klubova. zavisi kakav prostor imaju za napredak. Niko ne bi išao u strane zemlje da mu je dobro ovde. Svako želi nešto bolje pa tako traže sa strane. Većina nađe, a ispostavilo se da su iz naše ekipe desetorica sa strane."

Marjanović pokriva pozicije jedan, dva i tri, a igrom podseća na nekadašnju zvezdu Orlando Medžika Anfernija Hardaveja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve