Košarka 41

Četvrtak, 09.02.2017.

11:20

Ko su srpski klinci na NBA kampu?

Nju Orleans će od 17. do 19. februara biti domaćin trećeg NBA kampa pod nazivom 'Košarka bez granica'.

Ko su srpski klinci na NBA kampu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Sasa Nis

pre 7 godina

@cale To moze da napise samo neko ko nije uspeo i ko je ostao da igra ovde u ovoj sredini (a mozda nije dobar ni za nasu ligu). Marjanovic je buducnost Barselone i sada je bio na NBA kampu. Oni sigurno nisu ludi sto su bas njega doveli. Ustvari cale mozda su trebali tebe skauti Barselone da pitaju za savet. Imam pitanje za tebe, gde ti igras sada i zasto nisi ostavio u komentaru ime nego si se potpisao kao cale. Uostalom ako mislis da si toliko kvalitetan izazovi malog Andriju 1 na 1 pa odmeri snagu (mislim ako smes).

noblica

pre 7 godina

vi koji ste zatrovani licnim neuspesima svojim,bez ambicija i neradnici,mrzite roditelje koji svojoj deci poklanjaju paznju , vi ustvari mrzite i sebe . Vama nema pomoći . A ova deca ,jasno vam je,NE MOGU OTIĆI TAMO GDE SU POZVANI NA VEZU VEĆ ISKLJUČIVO SVOJIM RADOM. Deco iskoristite šansu.

Vesna

pre 7 godina

Neverovatno , sve same neke kritike, dok sediš u fotelji lako je kritokovati. Da li ste Vi svesni koliko žrtvi prave i ta deca i njihovi roditelji da bi ti mladi sportisti uspeli i sutra bili naš ponos.Odvojeni su od roditelja u najosetljivijem periodu, u tudjini, non-stop treninzi i dok njihovi vršnjaci žive punim plućima, njihov život je samo lopta.I zato poželimo im srecu i svaki uspeh. Andrija, Niš je sa tobom, samo napred , u nove pobede, budi naš ponos!

Aleksandra

pre 7 godina

Svi vi koji pisete negativne komentare,treba da se stidite.Ovde se radi o mladim momcima koje treba podrzati i kojima treba cestitati.Vi mislite da ste veliki poznavaoci kosarke,a sta su onda ljudi iz NBA i FIBE koji pozivaju momke i finansiraju?

Sale

pre 7 godina

Sto se Marijanovica tice decko samo svojim krvavim radom je tu gde je u Barseloni sto se ovog Nba kampa tice za one koji nisu znali izabran je od strane menadzera u Helsinkiju.Ne znam o kakvim vezama se tu prica.Otac ga nigde nikada forsirao nije,otac mu je deciji lekar skroman i predobar covek koji je svojim radom pomogao mnogoj deci u Nisu i okolini.Nije lepo pisati o nasoj talentovanoj deci na taj nacin.

zoran

pre 7 godina

ja mislim da trebate i moj komentar da objavite kad se i one predhodne koji lupetaju sve i svasta u kojima ne da ima mrznje nego i previse.

cale

pre 7 godina

Marjanović je iz Niša i lično ga znam. Mnogo su ga forsirali ovde, što otac, što treneri. Dečko osim fenomenalne građe nema ništa posebno, nešto što ga izdvaja. Drugo i najvažnije, dečko nema karakter. Svemu pristupa nonšalantno i nadmeno, a sa takvim stavom neće uspeti.

ja

pre 7 godina

Iako ne može realno da se oceni, jer izgleda kao da igra protiv Hobita, Koprivica junior deluje jako dobro. Izuzetno je pokretljiv, igra inteligentno i čini se da je jako fokusiran. Što se Marijanovića tiče, od svih ovih snimaka što sam odgledao, jedino što sam mogao da zaključim je da je običan prosek. Iskreno se nadam da grešim, ali dečko nema "to nešto". A pritom ima neke poteze kao naloženi klinac koji imitira Džordana. Bez imalo staloženosti i inteligencije.

Andrija

pre 7 godina

Ne želim da "hejtujem", ali ovaj Marjanović osim visine nema nijedan elemenat koji se izdvaja. Spor korak, visok dribling, krut stav, bez promene ritma, bez eksplozije, većinu koševa je dao na silu ili je napravio prednost zahvaljujući visini. Nema teorije da to prolazi sa seniorima. Mehanika šuta loša. Ko je napisao Anferni Hardavej? Hahahaha. Ne daj Bože da se uporedi sa sličnim igračima u tom uzrastu, Satoranski je bio tri puta bolji sa 19 godina, Mihajljuk... Bar tako izgleda na ovom snimku, možda grešim.

skaut

pre 7 godina

Posle Vlade Divca svi nasi centri od kojih su se ocekivala cuda u tinejdzerskom uzrastu (Tarlac, Milicic, Musli...) bili su na kraju razocarenja u odnosu na velika ocekivanja, i mnogo bolje karijere ostvarili su neki drugi centri koji su u tom U18 uzrastu bili u drugom planu (Krstic, Pekovic, Jokic...). Nadam se da ce mladi Koprivica konacno prekinuti ovaj niz "velikih ispala", a dodatnu nadu podgreva i to sto ovoga puta prognoze poticu iz americke koledz kosarke gde je skauting za taj uzrast ipak najkvalitetniji. Trenutno najuspesniji centar sa ovih prostora koji je prosao kroz sistem USA koledz kosarke je svakako crnogorski kosarkas Nikola Vucevic, koji je u dve sezone bio na granici da bude pozvan na NBA all-star mec, a Balsi Koprivici Amerikanci za sada predvidjaju jos veci potencijal! Pa jos ako uz to poput svog oca Slavise bude mogao uspesno da igra i na poziciji cetvorke, eto nama u sledecoj deceniji ubitacnog NBA tandema pod obrucem Jokic-Koprivica!

Ono sto treba da nas najvise brine za buducnost je nedostatak nekog krstenog pleja koji ce moci da popuni veliku prazninu posle odlaska Teodosica. Ovaj Marjanovic ako kosarkaski uspe, a sto mu od srca zelim, tesko da ce mu prirodna pozicija u timu biti plejmejker.

shame boner

pre 7 godina

Svi ti kampovi,svi ti koledzi...sve to najčešće ne mora ništa da znači. Koliko smo samo imali igrača koji su donosili zlatne medalje sa kadetskih i juniorskih prvenstava pa su se utopili u sivilo. Musli je bio najdominantniji centar juniorskih kategorija protekle decenije,sada je solidan i nista vise. Pogledajte Musu kako propada u Cedeviti. Za mladog igrača je najbitiji karakter i da ne grije klupu u godinama od 17-19. Tada se postaje igrač. Slična stvar vam je u svim sportovima, pogledajte fudbal,tenis. Rad,volja,podrška kluba i okoline,a manjak ovakvih tekstova je ono sto napravi igraca.

Alex

pre 7 godina

Citao sam dosta portala i za Koprivicu tvrde da spada u najtalentovanije juniore na svetu. Zaista ima na oca meku ruku, za svoju visinu je vrlo brz. Za Marjanovica ne znam puno, ali iz video klipa stavomi, driblingom brzinom izbacaja, kao i prodorom pod kos mnogo me podseca na pokojnog Drazena Petrovica

cini mi se...

pre 7 godina

Koprivica visi od svih drugih najmanje 20cm, lako daje koseve, uglavnom zakucava, sve je uradio desnom rukom... nisam video ni jedan pivot, ni jednu upotrebu leve ruke... mora dosta da poradi na tehnici, neke uvek biti toliko visi od drugih.
Marjanovic pristoja, dosta siluje, dosta koseva datih "iz bunara" sto kod seniora ne prolazi, tehnika suta nista narocito. Mislim da je njegov potencijal dosta manji od Koprivicinog, iako je trenutno dosta bolji igrac

Dovla

pre 7 godina

Samo da nešto ne zaje..mo. Za to smo maheri. Odmah da krene da se razgovara, da se vidi da li mogu da se priključe nekoj mlađoj selekciji, pa nadalje. A ne da čekamo da neki postane MVP pa da ga onda teramo. Posebno mislim na Marjanovića jer igra u Španiji (nemam ništa protiv Španije ili Španaca, ali više vole da naturalizuju igrača nego leba da jedu, kao i Turci). Tako ćemo da pokažemo da ih cenimo i da računamo na njih. Ima još nekih klinaca po Španiji i Italiji koliko ja znam.

Petar

pre 7 godina

Koprivica je druga godina u srednjoj skoli...znaci 2017-18 sezone ce biti treca sezona, a zavrsna 2018-19, sto bi znacilo da ce sezonu 2019-20 provesti kao prvu na koledzu i tek onda moze da izadje na draft, 2020e godine...neka me neko ispravi ako gresim (ne razumem se bas), ali u tekstu se spominje draft 2019??
(kJK, 09. februar 2017 17:03)

2019. da. Ma ko zna oni imaju cudan sistem, osnovna I srednja nisu koncipirane kao ovde. I Booker je izasao na draft s 18 godina, posle prve godine na koledzu. Ne verujem da Ameri dozvoljavaju da se ranije krece u skolu sa godistem pre, kao sto je ovde dozvoljeno

Petar

pre 7 godina

ko zna nka pise, da li igraju pod nasom zastavom. za balsu sam cuo pre par godina. za sada kida.
(genioso, 09. februar 2017 17:05)

http://vesti-online.com/Sport/Kosarka/525923/Patikama-52-do-NBA-lige


Evo ti Balsin interviju. ono, kontam da bi hteo da igra ako dobije poziv. Za ovog drugog ne znam, mada zato bi neko odbio nasu reprezentaciju, ipak smo mi ime ;)

remont

pre 7 godina

Da li je neko obavešten da li bi klinci želeli da igraju za reprezentaciju?
(jolly, 9. februar 2017 16:53)

Koprivica je izjavio da bi voleo da igra za Burkinu Faso, a Marjanović bi za Nikaragvu...

kJK

pre 7 godina

Koprivica je druga godina u srednjoj skoli...znaci 2017-18 sezone ce biti treca sezona, a zavrsna 2018-19, sto bi znacilo da ce sezonu 2019-20 provesti kao prvu na koledzu i tek onda moze da izadje na draft, 2020e godine...neka me neko ispravi ako gresim (ne razumem se bas), ali u tekstu se spominje draft 2019??

Ntopa

pre 7 godina

Sjajan je napredak kada levi dvokorak završava desnom rukom u 50% situacija, a naročito ako ima i minimalnog kontakta. Umesto sa 202 da se izduži ka tabli/obruču. Dominantniji je od svih čuvara na ovim snimcima a po rezultatu Barsa je razijala sve ove timove. Nadam se da grešim i da će momak biti bomba u godinama koje dolaze, a ne igrač ala Milenko Tepić koji nestane sa prelaskom u seniorsku konkurenciju.

Aca

pre 7 godina

Koprivica nije los, ali je dosta visok za njegove godine, tako da ovo nista ne mora da znaci. Marjanovic je dobar, ima dobar sut, dobar ulaz, ali nikako nije za pleja, nikome ne daje loptu. Iskreno, oni su dobri, ali se ne nadam previse

555

pre 7 godina

Srpski klinci u NBA kampovima su oni koji mogu da plate da idu na iste, kao sto mogu i da plate da mediji naduvavaju njihova imena, jer je talenat vrlo vrlo diskutabilan.

Koma

pre 7 godina

Koprivica na univerzitetu sa 16 godina? Ili autor teksta ne zna da prevede vest sa engleskog, ili je bas mlad otisao na koledz. Ja se nesto kladim na ovo prvo.

Koma

pre 7 godina

Koprivica na univerzitetu sa 16 godina? Ili autor teksta ne zna da prevede vest sa engleskog, ili je bas mlad otisao na koledz. Ja se nesto kladim na ovo prvo.

kJK

pre 7 godina

Koprivica je druga godina u srednjoj skoli...znaci 2017-18 sezone ce biti treca sezona, a zavrsna 2018-19, sto bi znacilo da ce sezonu 2019-20 provesti kao prvu na koledzu i tek onda moze da izadje na draft, 2020e godine...neka me neko ispravi ako gresim (ne razumem se bas), ali u tekstu se spominje draft 2019??

Aca

pre 7 godina

Koprivica nije los, ali je dosta visok za njegove godine, tako da ovo nista ne mora da znaci. Marjanovic je dobar, ima dobar sut, dobar ulaz, ali nikako nije za pleja, nikome ne daje loptu. Iskreno, oni su dobri, ali se ne nadam previse

Dovla

pre 7 godina

Samo da nešto ne zaje..mo. Za to smo maheri. Odmah da krene da se razgovara, da se vidi da li mogu da se priključe nekoj mlađoj selekciji, pa nadalje. A ne da čekamo da neki postane MVP pa da ga onda teramo. Posebno mislim na Marjanovića jer igra u Španiji (nemam ništa protiv Španije ili Španaca, ali više vole da naturalizuju igrača nego leba da jedu, kao i Turci). Tako ćemo da pokažemo da ih cenimo i da računamo na njih. Ima još nekih klinaca po Španiji i Italiji koliko ja znam.

Ntopa

pre 7 godina

Sjajan je napredak kada levi dvokorak završava desnom rukom u 50% situacija, a naročito ako ima i minimalnog kontakta. Umesto sa 202 da se izduži ka tabli/obruču. Dominantniji je od svih čuvara na ovim snimcima a po rezultatu Barsa je razijala sve ove timove. Nadam se da grešim i da će momak biti bomba u godinama koje dolaze, a ne igrač ala Milenko Tepić koji nestane sa prelaskom u seniorsku konkurenciju.

remont

pre 7 godina

Da li je neko obavešten da li bi klinci želeli da igraju za reprezentaciju?
(jolly, 9. februar 2017 16:53)

Koprivica je izjavio da bi voleo da igra za Burkinu Faso, a Marjanović bi za Nikaragvu...

cale

pre 7 godina

Marjanović je iz Niša i lično ga znam. Mnogo su ga forsirali ovde, što otac, što treneri. Dečko osim fenomenalne građe nema ništa posebno, nešto što ga izdvaja. Drugo i najvažnije, dečko nema karakter. Svemu pristupa nonšalantno i nadmeno, a sa takvim stavom neće uspeti.

shame boner

pre 7 godina

Svi ti kampovi,svi ti koledzi...sve to najčešće ne mora ništa da znači. Koliko smo samo imali igrača koji su donosili zlatne medalje sa kadetskih i juniorskih prvenstava pa su se utopili u sivilo. Musli je bio najdominantniji centar juniorskih kategorija protekle decenije,sada je solidan i nista vise. Pogledajte Musu kako propada u Cedeviti. Za mladog igrača je najbitiji karakter i da ne grije klupu u godinama od 17-19. Tada se postaje igrač. Slična stvar vam je u svim sportovima, pogledajte fudbal,tenis. Rad,volja,podrška kluba i okoline,a manjak ovakvih tekstova je ono sto napravi igraca.

skaut

pre 7 godina

Posle Vlade Divca svi nasi centri od kojih su se ocekivala cuda u tinejdzerskom uzrastu (Tarlac, Milicic, Musli...) bili su na kraju razocarenja u odnosu na velika ocekivanja, i mnogo bolje karijere ostvarili su neki drugi centri koji su u tom U18 uzrastu bili u drugom planu (Krstic, Pekovic, Jokic...). Nadam se da ce mladi Koprivica konacno prekinuti ovaj niz "velikih ispala", a dodatnu nadu podgreva i to sto ovoga puta prognoze poticu iz americke koledz kosarke gde je skauting za taj uzrast ipak najkvalitetniji. Trenutno najuspesniji centar sa ovih prostora koji je prosao kroz sistem USA koledz kosarke je svakako crnogorski kosarkas Nikola Vucevic, koji je u dve sezone bio na granici da bude pozvan na NBA all-star mec, a Balsi Koprivici Amerikanci za sada predvidjaju jos veci potencijal! Pa jos ako uz to poput svog oca Slavise bude mogao uspesno da igra i na poziciji cetvorke, eto nama u sledecoj deceniji ubitacnog NBA tandema pod obrucem Jokic-Koprivica!

Ono sto treba da nas najvise brine za buducnost je nedostatak nekog krstenog pleja koji ce moci da popuni veliku prazninu posle odlaska Teodosica. Ovaj Marjanovic ako kosarkaski uspe, a sto mu od srca zelim, tesko da ce mu prirodna pozicija u timu biti plejmejker.

ja

pre 7 godina

Iako ne može realno da se oceni, jer izgleda kao da igra protiv Hobita, Koprivica junior deluje jako dobro. Izuzetno je pokretljiv, igra inteligentno i čini se da je jako fokusiran. Što se Marijanovića tiče, od svih ovih snimaka što sam odgledao, jedino što sam mogao da zaključim je da je običan prosek. Iskreno se nadam da grešim, ali dečko nema "to nešto". A pritom ima neke poteze kao naloženi klinac koji imitira Džordana. Bez imalo staloženosti i inteligencije.

Andrija

pre 7 godina

Ne želim da "hejtujem", ali ovaj Marjanović osim visine nema nijedan elemenat koji se izdvaja. Spor korak, visok dribling, krut stav, bez promene ritma, bez eksplozije, većinu koševa je dao na silu ili je napravio prednost zahvaljujući visini. Nema teorije da to prolazi sa seniorima. Mehanika šuta loša. Ko je napisao Anferni Hardavej? Hahahaha. Ne daj Bože da se uporedi sa sličnim igračima u tom uzrastu, Satoranski je bio tri puta bolji sa 19 godina, Mihajljuk... Bar tako izgleda na ovom snimku, možda grešim.

cini mi se...

pre 7 godina

Koprivica visi od svih drugih najmanje 20cm, lako daje koseve, uglavnom zakucava, sve je uradio desnom rukom... nisam video ni jedan pivot, ni jednu upotrebu leve ruke... mora dosta da poradi na tehnici, neke uvek biti toliko visi od drugih.
Marjanovic pristoja, dosta siluje, dosta koseva datih "iz bunara" sto kod seniora ne prolazi, tehnika suta nista narocito. Mislim da je njegov potencijal dosta manji od Koprivicinog, iako je trenutno dosta bolji igrac

Petar

pre 7 godina

ko zna nka pise, da li igraju pod nasom zastavom. za balsu sam cuo pre par godina. za sada kida.
(genioso, 09. februar 2017 17:05)

http://vesti-online.com/Sport/Kosarka/525923/Patikama-52-do-NBA-lige


Evo ti Balsin interviju. ono, kontam da bi hteo da igra ako dobije poziv. Za ovog drugog ne znam, mada zato bi neko odbio nasu reprezentaciju, ipak smo mi ime ;)

555

pre 7 godina

Srpski klinci u NBA kampovima su oni koji mogu da plate da idu na iste, kao sto mogu i da plate da mediji naduvavaju njihova imena, jer je talenat vrlo vrlo diskutabilan.

Sale

pre 7 godina

Sto se Marijanovica tice decko samo svojim krvavim radom je tu gde je u Barseloni sto se ovog Nba kampa tice za one koji nisu znali izabran je od strane menadzera u Helsinkiju.Ne znam o kakvim vezama se tu prica.Otac ga nigde nikada forsirao nije,otac mu je deciji lekar skroman i predobar covek koji je svojim radom pomogao mnogoj deci u Nisu i okolini.Nije lepo pisati o nasoj talentovanoj deci na taj nacin.

Petar

pre 7 godina

Koprivica je druga godina u srednjoj skoli...znaci 2017-18 sezone ce biti treca sezona, a zavrsna 2018-19, sto bi znacilo da ce sezonu 2019-20 provesti kao prvu na koledzu i tek onda moze da izadje na draft, 2020e godine...neka me neko ispravi ako gresim (ne razumem se bas), ali u tekstu se spominje draft 2019??
(kJK, 09. februar 2017 17:03)

2019. da. Ma ko zna oni imaju cudan sistem, osnovna I srednja nisu koncipirane kao ovde. I Booker je izasao na draft s 18 godina, posle prve godine na koledzu. Ne verujem da Ameri dozvoljavaju da se ranije krece u skolu sa godistem pre, kao sto je ovde dozvoljeno

Aleksandra

pre 7 godina

Svi vi koji pisete negativne komentare,treba da se stidite.Ovde se radi o mladim momcima koje treba podrzati i kojima treba cestitati.Vi mislite da ste veliki poznavaoci kosarke,a sta su onda ljudi iz NBA i FIBE koji pozivaju momke i finansiraju?

Vesna

pre 7 godina

Neverovatno , sve same neke kritike, dok sediš u fotelji lako je kritokovati. Da li ste Vi svesni koliko žrtvi prave i ta deca i njihovi roditelji da bi ti mladi sportisti uspeli i sutra bili naš ponos.Odvojeni su od roditelja u najosetljivijem periodu, u tudjini, non-stop treninzi i dok njihovi vršnjaci žive punim plućima, njihov život je samo lopta.I zato poželimo im srecu i svaki uspeh. Andrija, Niš je sa tobom, samo napred , u nove pobede, budi naš ponos!

noblica

pre 7 godina

vi koji ste zatrovani licnim neuspesima svojim,bez ambicija i neradnici,mrzite roditelje koji svojoj deci poklanjaju paznju , vi ustvari mrzite i sebe . Vama nema pomoći . A ova deca ,jasno vam je,NE MOGU OTIĆI TAMO GDE SU POZVANI NA VEZU VEĆ ISKLJUČIVO SVOJIM RADOM. Deco iskoristite šansu.

Alex

pre 7 godina

Citao sam dosta portala i za Koprivicu tvrde da spada u najtalentovanije juniore na svetu. Zaista ima na oca meku ruku, za svoju visinu je vrlo brz. Za Marjanovica ne znam puno, ali iz video klipa stavomi, driblingom brzinom izbacaja, kao i prodorom pod kos mnogo me podseca na pokojnog Drazena Petrovica

zoran

pre 7 godina

ja mislim da trebate i moj komentar da objavite kad se i one predhodne koji lupetaju sve i svasta u kojima ne da ima mrznje nego i previse.

Sasa Nis

pre 7 godina

@cale To moze da napise samo neko ko nije uspeo i ko je ostao da igra ovde u ovoj sredini (a mozda nije dobar ni za nasu ligu). Marjanovic je buducnost Barselone i sada je bio na NBA kampu. Oni sigurno nisu ludi sto su bas njega doveli. Ustvari cale mozda su trebali tebe skauti Barselone da pitaju za savet. Imam pitanje za tebe, gde ti igras sada i zasto nisi ostavio u komentaru ime nego si se potpisao kao cale. Uostalom ako mislis da si toliko kvalitetan izazovi malog Andriju 1 na 1 pa odmeri snagu (mislim ako smes).

Alex

pre 7 godina

Citao sam dosta portala i za Koprivicu tvrde da spada u najtalentovanije juniore na svetu. Zaista ima na oca meku ruku, za svoju visinu je vrlo brz. Za Marjanovica ne znam puno, ali iz video klipa stavomi, driblingom brzinom izbacaja, kao i prodorom pod kos mnogo me podseca na pokojnog Drazena Petrovica

cale

pre 7 godina

Marjanović je iz Niša i lično ga znam. Mnogo su ga forsirali ovde, što otac, što treneri. Dečko osim fenomenalne građe nema ništa posebno, nešto što ga izdvaja. Drugo i najvažnije, dečko nema karakter. Svemu pristupa nonšalantno i nadmeno, a sa takvim stavom neće uspeti.

555

pre 7 godina

Srpski klinci u NBA kampovima su oni koji mogu da plate da idu na iste, kao sto mogu i da plate da mediji naduvavaju njihova imena, jer je talenat vrlo vrlo diskutabilan.

Aca

pre 7 godina

Koprivica nije los, ali je dosta visok za njegove godine, tako da ovo nista ne mora da znaci. Marjanovic je dobar, ima dobar sut, dobar ulaz, ali nikako nije za pleja, nikome ne daje loptu. Iskreno, oni su dobri, ali se ne nadam previse

Ntopa

pre 7 godina

Sjajan je napredak kada levi dvokorak završava desnom rukom u 50% situacija, a naročito ako ima i minimalnog kontakta. Umesto sa 202 da se izduži ka tabli/obruču. Dominantniji je od svih čuvara na ovim snimcima a po rezultatu Barsa je razijala sve ove timove. Nadam se da grešim i da će momak biti bomba u godinama koje dolaze, a ne igrač ala Milenko Tepić koji nestane sa prelaskom u seniorsku konkurenciju.

Andrija

pre 7 godina

Ne želim da "hejtujem", ali ovaj Marjanović osim visine nema nijedan elemenat koji se izdvaja. Spor korak, visok dribling, krut stav, bez promene ritma, bez eksplozije, većinu koševa je dao na silu ili je napravio prednost zahvaljujući visini. Nema teorije da to prolazi sa seniorima. Mehanika šuta loša. Ko je napisao Anferni Hardavej? Hahahaha. Ne daj Bože da se uporedi sa sličnim igračima u tom uzrastu, Satoranski je bio tri puta bolji sa 19 godina, Mihajljuk... Bar tako izgleda na ovom snimku, možda grešim.

ja

pre 7 godina

Iako ne može realno da se oceni, jer izgleda kao da igra protiv Hobita, Koprivica junior deluje jako dobro. Izuzetno je pokretljiv, igra inteligentno i čini se da je jako fokusiran. Što se Marijanovića tiče, od svih ovih snimaka što sam odgledao, jedino što sam mogao da zaključim je da je običan prosek. Iskreno se nadam da grešim, ali dečko nema "to nešto". A pritom ima neke poteze kao naloženi klinac koji imitira Džordana. Bez imalo staloženosti i inteligencije.

kJK

pre 7 godina

Koprivica je druga godina u srednjoj skoli...znaci 2017-18 sezone ce biti treca sezona, a zavrsna 2018-19, sto bi znacilo da ce sezonu 2019-20 provesti kao prvu na koledzu i tek onda moze da izadje na draft, 2020e godine...neka me neko ispravi ako gresim (ne razumem se bas), ali u tekstu se spominje draft 2019??

remont

pre 7 godina

Da li je neko obavešten da li bi klinci želeli da igraju za reprezentaciju?
(jolly, 9. februar 2017 16:53)

Koprivica je izjavio da bi voleo da igra za Burkinu Faso, a Marjanović bi za Nikaragvu...

skaut

pre 7 godina

Posle Vlade Divca svi nasi centri od kojih su se ocekivala cuda u tinejdzerskom uzrastu (Tarlac, Milicic, Musli...) bili su na kraju razocarenja u odnosu na velika ocekivanja, i mnogo bolje karijere ostvarili su neki drugi centri koji su u tom U18 uzrastu bili u drugom planu (Krstic, Pekovic, Jokic...). Nadam se da ce mladi Koprivica konacno prekinuti ovaj niz "velikih ispala", a dodatnu nadu podgreva i to sto ovoga puta prognoze poticu iz americke koledz kosarke gde je skauting za taj uzrast ipak najkvalitetniji. Trenutno najuspesniji centar sa ovih prostora koji je prosao kroz sistem USA koledz kosarke je svakako crnogorski kosarkas Nikola Vucevic, koji je u dve sezone bio na granici da bude pozvan na NBA all-star mec, a Balsi Koprivici Amerikanci za sada predvidjaju jos veci potencijal! Pa jos ako uz to poput svog oca Slavise bude mogao uspesno da igra i na poziciji cetvorke, eto nama u sledecoj deceniji ubitacnog NBA tandema pod obrucem Jokic-Koprivica!

Ono sto treba da nas najvise brine za buducnost je nedostatak nekog krstenog pleja koji ce moci da popuni veliku prazninu posle odlaska Teodosica. Ovaj Marjanovic ako kosarkaski uspe, a sto mu od srca zelim, tesko da ce mu prirodna pozicija u timu biti plejmejker.

Petar

pre 7 godina

Koprivica je druga godina u srednjoj skoli...znaci 2017-18 sezone ce biti treca sezona, a zavrsna 2018-19, sto bi znacilo da ce sezonu 2019-20 provesti kao prvu na koledzu i tek onda moze da izadje na draft, 2020e godine...neka me neko ispravi ako gresim (ne razumem se bas), ali u tekstu se spominje draft 2019??
(kJK, 09. februar 2017 17:03)

2019. da. Ma ko zna oni imaju cudan sistem, osnovna I srednja nisu koncipirane kao ovde. I Booker je izasao na draft s 18 godina, posle prve godine na koledzu. Ne verujem da Ameri dozvoljavaju da se ranije krece u skolu sa godistem pre, kao sto je ovde dozvoljeno

Dovla

pre 7 godina

Samo da nešto ne zaje..mo. Za to smo maheri. Odmah da krene da se razgovara, da se vidi da li mogu da se priključe nekoj mlađoj selekciji, pa nadalje. A ne da čekamo da neki postane MVP pa da ga onda teramo. Posebno mislim na Marjanovića jer igra u Španiji (nemam ništa protiv Španije ili Španaca, ali više vole da naturalizuju igrača nego leba da jedu, kao i Turci). Tako ćemo da pokažemo da ih cenimo i da računamo na njih. Ima još nekih klinaca po Španiji i Italiji koliko ja znam.

Koma

pre 7 godina

Koprivica na univerzitetu sa 16 godina? Ili autor teksta ne zna da prevede vest sa engleskog, ili je bas mlad otisao na koledz. Ja se nesto kladim na ovo prvo.

cini mi se...

pre 7 godina

Koprivica visi od svih drugih najmanje 20cm, lako daje koseve, uglavnom zakucava, sve je uradio desnom rukom... nisam video ni jedan pivot, ni jednu upotrebu leve ruke... mora dosta da poradi na tehnici, neke uvek biti toliko visi od drugih.
Marjanovic pristoja, dosta siluje, dosta koseva datih "iz bunara" sto kod seniora ne prolazi, tehnika suta nista narocito. Mislim da je njegov potencijal dosta manji od Koprivicinog, iako je trenutno dosta bolji igrac

shame boner

pre 7 godina

Svi ti kampovi,svi ti koledzi...sve to najčešće ne mora ništa da znači. Koliko smo samo imali igrača koji su donosili zlatne medalje sa kadetskih i juniorskih prvenstava pa su se utopili u sivilo. Musli je bio najdominantniji centar juniorskih kategorija protekle decenije,sada je solidan i nista vise. Pogledajte Musu kako propada u Cedeviti. Za mladog igrača je najbitiji karakter i da ne grije klupu u godinama od 17-19. Tada se postaje igrač. Slična stvar vam je u svim sportovima, pogledajte fudbal,tenis. Rad,volja,podrška kluba i okoline,a manjak ovakvih tekstova je ono sto napravi igraca.

Petar

pre 7 godina

ko zna nka pise, da li igraju pod nasom zastavom. za balsu sam cuo pre par godina. za sada kida.
(genioso, 09. februar 2017 17:05)

http://vesti-online.com/Sport/Kosarka/525923/Patikama-52-do-NBA-lige


Evo ti Balsin interviju. ono, kontam da bi hteo da igra ako dobije poziv. Za ovog drugog ne znam, mada zato bi neko odbio nasu reprezentaciju, ipak smo mi ime ;)

Aleksandra

pre 7 godina

Svi vi koji pisete negativne komentare,treba da se stidite.Ovde se radi o mladim momcima koje treba podrzati i kojima treba cestitati.Vi mislite da ste veliki poznavaoci kosarke,a sta su onda ljudi iz NBA i FIBE koji pozivaju momke i finansiraju?

Sasa Nis

pre 7 godina

@cale To moze da napise samo neko ko nije uspeo i ko je ostao da igra ovde u ovoj sredini (a mozda nije dobar ni za nasu ligu). Marjanovic je buducnost Barselone i sada je bio na NBA kampu. Oni sigurno nisu ludi sto su bas njega doveli. Ustvari cale mozda su trebali tebe skauti Barselone da pitaju za savet. Imam pitanje za tebe, gde ti igras sada i zasto nisi ostavio u komentaru ime nego si se potpisao kao cale. Uostalom ako mislis da si toliko kvalitetan izazovi malog Andriju 1 na 1 pa odmeri snagu (mislim ako smes).

zoran

pre 7 godina

ja mislim da trebate i moj komentar da objavite kad se i one predhodne koji lupetaju sve i svasta u kojima ne da ima mrznje nego i previse.

Sale

pre 7 godina

Sto se Marijanovica tice decko samo svojim krvavim radom je tu gde je u Barseloni sto se ovog Nba kampa tice za one koji nisu znali izabran je od strane menadzera u Helsinkiju.Ne znam o kakvim vezama se tu prica.Otac ga nigde nikada forsirao nije,otac mu je deciji lekar skroman i predobar covek koji je svojim radom pomogao mnogoj deci u Nisu i okolini.Nije lepo pisati o nasoj talentovanoj deci na taj nacin.

Vesna

pre 7 godina

Neverovatno , sve same neke kritike, dok sediš u fotelji lako je kritokovati. Da li ste Vi svesni koliko žrtvi prave i ta deca i njihovi roditelji da bi ti mladi sportisti uspeli i sutra bili naš ponos.Odvojeni su od roditelja u najosetljivijem periodu, u tudjini, non-stop treninzi i dok njihovi vršnjaci žive punim plućima, njihov život je samo lopta.I zato poželimo im srecu i svaki uspeh. Andrija, Niš je sa tobom, samo napred , u nove pobede, budi naš ponos!

noblica

pre 7 godina

vi koji ste zatrovani licnim neuspesima svojim,bez ambicija i neradnici,mrzite roditelje koji svojoj deci poklanjaju paznju , vi ustvari mrzite i sebe . Vama nema pomoći . A ova deca ,jasno vam je,NE MOGU OTIĆI TAMO GDE SU POZVANI NA VEZU VEĆ ISKLJUČIVO SVOJIM RADOM. Deco iskoristite šansu.