Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.02.2016.

20:21

Ajon srušio Himki, Kuča na čelu tabele

Košarkaši Real Madrida savladali su Himki 93:82 u Podmoskovlju, što je prva pobeda prvaka Evrope u gostima u Top 16 fazi Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Ajon srušio Himki, Kuča na čelu tabele
Foto: StarSport

Meč je obeležio Meksikanac Gustavo Ajon koji je dominirao parketom sa 24 poena (10/12 iz igre) uz 13 skokova i 5 ukradenih lopti za indeks korisnosti 41.

Rajs i Avgustin su pokrenuli seriju Himkija 17:4 za sedam poena prednosti na poluvremenu (50:43), Monja trojkom donosi +10, ali Lulj i Kerol uzvraćaju za seriju Reala 16:1 i egal završnicu.

Tada je na scenu stupio Ajon koji je bio nezasutavljiv u poslednjem periodu i doneo Realu četvrtu pobedu u grupi F i izjednačenje sa ruskim timom na deobi druge pozicije.

Po četiri trijumfa imaju još CSKA i Laboral Kuča, "Armejci" dočekuju Olimpijakos u petak, dok Baski igraju sa Bambergom u Vitoriji u četvrtak.

Ajona je u Podmoskovljuu sjajno pratio Serhio Ljulj sa 17 poena poena i 11 asistencija uz 6 skokova, dok su Trej Tompkins i Jonas Maciulis postigli po 11.

Najbolji u redovima Himkija bio je Džejms Avgustin sa 20 poena i 7 skokova, 17 je dodao Aleksej Šved uz 6 asistencija, 14 je ubacio Sergej Monja, dok je Tajris Rajs postigao 12 uz 9 proigravanja.

U drugom meču grupe, Laboral Kuča deklasirala je Bamberg na domaćem parketu 90:64.

Španski predstavnik nastavio je sa sjajnim partijama, pa je sada na čelu grupe sa pet pobeda i dva poraza, dok je nemački sastav pretrpeo četvrti poraz.

Najzaslužniji za trijumf domaćina bio je Janis Burusis sa 18 poena, 11 skokova i tri blokade, a najveću podršku imao je u Majku Džejmsu, koji je duel završio sa 16 poena, šest skokova i tri asistencije.

Davis Bertans dodao je 12 pogodivši tri od četiri šuta za tri poena, Darius Adams 11, a Jaka Blažič sedam poena.

Kod gostiju se najviše istakao Bredli Vonamejker sa 11 poena i po tri asistencije i uhvaćene lopte. Danile Teis ubacio je 10, a Elias Heris osam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu