Nova vest
Košarka

Utorak, 18.08.2015.

19:34

Hrvatska bolja od Turske, Perasović nezadovoljan

Košarkaši Hrvatske pobedili su u Kaunasu Tursku sa 74:66 u pripremnom meču za Evropsko prvenstvo, a selektor Velimir Perasović nije bio zadovoljan posle meča.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images
Starsport

"Uvek je dobro kada ekipa pobedi, ali odigrali smo lošije nego protiv Nemačke. Bilo je mnogo grešaka, dopustili smo protivniku puno ofanzivnih skokova, ali naša pobeda nije dolazila u pitanje.“

„U modernoj košarci greške se brzo kažnjavaju. Danas Turci to nisu iskoristili, ali u budućnosti treba mnogo čvršće i bolje čuvati prednost koju stekneš", rekao je Perasović.

Hrvatska je u dosadašnjih pet pripremnih utakmica slavila, a u sredu će imati najteži ispit do sada, igraće protiv Litvanije na njenom terenu.

"Sigurno će nam biti mnogo teže, jer će Litvanija imati publiku na svojoj strani, a nama će to biti četvrta utakmica u šest dana. Oni igraju atletsku košarku s puno fizičkog kontakta i biće to dobar test za nas", naveo je Perasović, prenela je Hina.

Hrvatska će u prvom krugu Evropskog prvenstva, koje je na programu od 5. do 20. septembra, biti domaćin Grupe C u Zagrebu, a protivnici će joj biti Slovenija, Grčka, Makedonija, Holandija i Gruzija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu