Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.07.2015.

11:42

“Milutinov od Partizana dobio sve osim para”

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je za “Sport” da je centar Nikola Milutinov iz redova ‘crno-belih’ otišao na način koji mu ne pristaje.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Milutinov je raskinuo ugovor sa Partizanom zbog neisplaćenih zarada i tokom vikenda potpisao trogodišnji ugovor sa Olimpijakosom.

Mladi košarkaš je prethodno izabran kao 26. pik na NBA draftu od strane San Antonio Sparsa, pa mu je svaka naredna sezona u ugovoru sa Pirejcima opciona i zavisi od želja Teksašana.

Milutinov je bio važan igrač za klub, posebno da je ostao još jednu sezonu kada bi bio kičma nekog novog tima. Takođe sam smatrao da je požurio sa odlaskom u NBA”, rekao je Vujošević, “Da je ostao u Partizanu i napredovao onoliko koliko je uspeo u protekloj sezoni, onda bi tek bila druga priča o njegovoj promeni kluba. Bio bi sigurno stabiliniji kao igrač i ličnost. Ovako, on je izmanipulisan, odnosno iskorišćene su stravično teške okolnosti u kojima se nalazi klub i na koje dugo upozoravam”.

Vujošević je odlazak Milutinova iskoristio da ponovo ukaže na tešku situaciju u kojoj se klub nalazi, za koju je okrivio i menadžere.

Konstantno upozoravam na odnos vlasti prema instituciji koja je bila košarkaški klub Partizan, a koji se manifestuje i kroz uzimanje potencijalnih sponzora ili sprečavanje pomenutih. I, verivatno su neki očekivali da će u takvom stanju, a sve nije od juče, naprotiv, da se raspadne još u januaru. Pa se još čudili što se momci i neplaćeni bore”, naglasio je Vujošević, “Kada u klubu stvari stoje kako stoje po pitanju finansija, kreću manipulacije košarkaških mešetara odnosno menadžera. Koji zadovoljavaju svoje interese. E, pa taj gospodin Marko Jelić (menadžer Milutinova), jedan je od takvih”.

Za kraj, strateg Partizana je za “Sport” istakao da teška situacija ne opravdava Milutinova, za kojeg ‘crno-beli’ neće dobiti obeštećenje jer je tražio raskid ugovora.

Sve što sam pobrojao, ne može da bude moralni alibi Nikoli Milutinovu da ode na način koji mu ne pristaje. Iz kluba koji mu je dao sve osim tih para. U toj istoj situaciji, koja je krajnje teška, ali ne može da bude alibi, postoje različite reakcije, kao i šansa da se pokaže karakter”, konstatovao je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

172 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d