Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.10.2014.

17:58

Banvit dobio Galatu, i to kako

Košarkaši Banvita pobedili su Galatasaraj u neverovatnoj završnici sa 69:67 u derbiju drugog kola Prvenstva Turske.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Na dve sekunde do kraja Sinan Guler je pogodio trojku za izjednačenje i činilo se da ćemo gledati produžetak.

Međutim, naš trener Zoran Lukić zatražio je tajm aut, a onda su domaći na čudnovat način došli do trijumfa – Dejvis je neprecizno šutirao ka košu, a Veremenko je uhvatio njegov promašaj i u poslednjoj sekundi zakucao loptu u koš.

Čak Dejvis bio je najefikasniji kod Banvita sa 12 poena, uz po 3 skoka i asistencije, dok je Vladimir Veremenko imao 9 poena i 4 skoka. Simons je takođe ubacio 9 poena, a Dragičević 8.

U ekipi Galatasaraja Karlos Arojo ubacio je 21 poen, a odličan je bio Furkan Aldemir sa 11 poena i 18 skokova. Srpski košarkaš Zoran Erceg upisao je 4 poena (2sk), a Vladimir Micov postigao je 9, uz 3 skoka i 2 asistencije.

Utakmicu je obeležio i sukob trenera Atamana i Nolana Smita – Amerikanac je bacio peškir kada je napuštao igru, a Ataman je posle meča rekao da to nije prvi put da se ponaša tako. Takođe, Smit će neko vreme trenirati sa mladim timom, a Ataman je kazao da će otpustiti Amerikanca ako se nešto slično ponovi.

Galata je tako u jednoj nedelji doživela dva nezgodna poraza, pre nekoliko dana je pala u Areni protiv Zvezde u Evroligi, dok Banvit već u sredu gostuje Partizanu u Evrokupu.

U drugom meču dana Trabzon se dobro držao sa Efesom u gostima, ali je tim Dušana Ivkovića na kraju slavio sa 70:66. Nenad Krstić ubacio je 15 poena, a Perperoglu i Šarić po 13.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Hardi sa 18 poena, dok je naš Novica Veličković dodao 13.

Galatasaraj, Banvit i Efes posle dva kola imaju skor 1-1, a Trabzon je oba puta izgubio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu